Uitwerking Akkrum – Sinnebuorren fase 6, vastgesteld

Logo Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat zij op 7 april 2020 de uitwerking Akkrum – Sinnebuorren fase 6, van het bestemmingsplan Sinnebuorren te Akkrum, gewijzigd hebben vastgesteld. Het plangebied ligt in Akkrum in de wijk Sinnebuorren, tussen de Rakswâl, Ulbe Twijnstrawei en Polsleat.

Bij vaststelling is de toelichting op onderdelen verbeterd.

Uitwerking

In de uitwerking worden regels vastgelegd voor de inrichting van het gebied met woongebouwen, wegen, parkeerplaatsen, groen en water. Het aantal woongebouwen dat gebouwd kan worden bedraagt ten hoogste twee, met daarin maximaal 32 appartementen.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders en de vastgestelde uitwerking, met de daar bijbehorende bijlagen, liggen met ingang van donderdag 16 april 2020, gedurende zes weken, ter inzage op de volgende plaatsen:

1. bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen, op afspraak tijdens openingsuren;

2. www.heerenveen.nl.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp van de uitwerking bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage ligging (beroepstermijn) tegen de vastgestelde uitwerking beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Verder kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen tegen wijzigingen die bij de vaststelling in de uitwerking zijn aangebracht.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van de uitwerking niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening dat na de beroepstermijn wordt ingediend, schorst de werking niet.

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn, naast een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt de uitwerking niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op het verzoek heeft besloten.

 

Naar boven