Kennisgeving besluit Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) uitgebreide voorbereidingsprocedure, OLO-nummer 4249083, op het adres Museumplein 4 te Amsterdam

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt bekend, dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) de omgevingsvergunning hebben verleend voor het veranderen van het gebouw Museumplein 4, met bestemming daarvan tot een kleinschalige culturele ontmoetingscentrum (ter hoogte van de eerste tot en met derde verdieping) en een horeca IVA inrichting (restaurant, ter hoogte van de begane grond en kelder) met een terras en bijbehorende nevenruimten en het afwijken van het bestemmingsplan ”Museumkwartier en Valeriusbuurt“ met toepassing van artikel 2.12 eerste lid sub a, onder 2 Wabo.

Ter inzage legging

De aanvraag, het besluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van 16 april 2020 tot en met 28 mei 2020, tijdens de openingstijden bij het stadsloket van stadsdeel Zuid (ons informatiecentrum op het stadsdeelkantoor President Kennedylaan 923), geopend op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur.

Opvragen van de stukken

Het besluit en bijbehorende stukken kunt u digitaal opvragen door een verzoek te sturen aan het stadsloket: frontofficeverg.sdz@amsterdam.nl

De mededeling kan tevens digitaal bekeken worden via onze internetsite www.amsterdam.nl/bekendmakingen en via www.officiëlebekendmakingen.nl .

Beroep

Gedurende genoemde periode kunt u als belanghebbende beroep bij de rechtbank instellen. De voorwaarde hiervoor is dat u een zienswijze over het ontwerpbesluit hebben ingediend of goede redenen hebben waarom u dit niet heeft gedaan.

Uw schriftelijke beroepschrift kunt u sturen naar de Rechtbank Amsterdam, Afdeling Publiekrecht - team bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW AMSTERDAM. Daarbij dienen aangegeven te worden uw naam, correspondentieadres en telefoonnummer, de datum waarop u het beroepschrift schrijft en uw handtekening, de datum en het kenmerk van het besluit waartegen u beroep instelt en waarom u beroep instelt. Dient iemand anders namens u het beroepschrift in? Stuur dan een machtiging mee.

Voor informatie over ontvangst en behandeling van uw beroepsschrift kunt u terecht bij de Rechtbank Amsterdam, afdeling Publiekrecht - team bestuursrecht.

Voorlopige voorziening

Om te voorkomen dat door het besluit een onomkeerbare situatie ontstaat kan een belanghebbende een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Indien in gevallen, zoals bedoeld in artikel 6.1, tweede lid, van de Wabo, gedurende de daar bedoelde termijn bij de bevoegde rechter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de beschikking niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 6.1, derde lid, van de Wabo).

Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u in bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Afdeling Publiekrecht - team bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW AMSTERDAM.

U kunt ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen via de website: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Andere belangrijke informatie vindt u via de website: www.rechtspraak.nl/Naar-de-rechter/Bestuursrechter/Kosten 

 

Amsterdam, 15 april 2020,

Burgemeester en Wethouders van Amsterdam

 

Naar boven