Besluit van de directeur van het Centraal Planbureau van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat van 2 december 2019, nr. 2019/910, tot wijziging van het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor het Centraal Planbureau van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 2019

De directeur van het Centraal Planbureau,

Gelet op artikel 19 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor het Centraal Planbureau van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 vervallen de onderdelen e en f onder verlettering van de onderdelen g tot en met i tot e tot en met g.

B

Artikel 5 komt te luiden:

Artikel 5

Aan de personeelsfunctionaris en de medewerker bibliotheek wordt, ieder voor zich, ondermandaat, volmacht en machtiging verleend voor aangelegenheden op hun werkterrein, met dien verstande dat het aangaan van financiële verplichtingen een bedrag van € 50.000 per verplichting niet te boven gaat.

C

Artikel 6 komt te luiden:

Artikel 6

  • 1. De uit dit besluit voor een afdelingshoofd voortvloeiende bevoegdheden gaan in geval van zijn afwezigheid over op de overige afdelingshoofden.

  • 2. De uit dit besluit voor een sectorhoofd voortvloeiende bevoegdheden gaan in geval van zijn afwezigheid over op de overige sectorhoofden.

  • 3. De uit dit besluit voor een onderdirecteur voortvloeiende bevoegdheden gaan in geval van zijn afwezigheid over op de andere onderdirecteur.

D

Er wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 6a

Indien de directeur afwezig is en een goede voortgang van de werkzaamheden vereist dat niet wordt gewacht tot zijn terugkeer, gaan de bevoegdheden van de directeur over op de onderdirecteuren, met uitzondering van:

  • a. de bevoegdheid tot het verlenen van ondermandaat, volmacht en machtiging en

  • b. alle P&O-aangelegenheden die voorbehouden zijn aan de directeur.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 2 december 2019

De directeur van het Centraal Planbureau, L.B.J. van Geest directeur van het Centraal Planbureau

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven