Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 9 april 2020, kenmerk 1664879-203415-WJZ, houdende wijziging van de Volmachtregeling VWS

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 10, eerste lid, onderdelen c en l, en in artikel 16, tweede lid, onderdelen a en b, van de Volmachtregeling VWS wordt achter de genoemde bedragen ‘inclusief btw’ vervangen door ‘exclusief btw’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

TOELICHTING

Met het besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 12 januari 2007, DWJZ/BWJP-2736623 (Stcrt. 2007, 13) zijn achter de in de artikelen 10 en 16 van de Volmachtregeling VWS genoemde bedragen de woorden ‘inclusief btw’ opgenomen.

Dit strookt niet met de inkooppraktijk waar bedragen exclusief de btw worden gehanteerd. In overeenstemming hiermee is ook in het Administratieve Organisatie/Interne Controle Inkoopbeheer van het ministerie sprake van bedragen exclusief de btw. Dit geeft in de uitvoering onduidelijkheid en daarmee een extra controlelast en een risico op onrechtmatigheid.

In overeenstemming met de daartoe vanuit het ministerie geuite wens wordt met het onderhavige besluit de Volmachtregeling VWS in die zin aangepast dat ook in deze regeling sprake is van bedragen exclusief de btw. Het zorgt voor de gewenste duidelijkheid in de uitvoering waardoor het risico op verkeerde calculaties wordt verkleind en daarmee ook rechtmatigheidsrisico’s.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

Naar boven