Kennisgeving Ontwerp bestemmingsplan Zandpad 36 Hellevoetsluis

Logo Hellevoetsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in haar vergadering van 7 april 2020 heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan “Zandpad 36’” in Hellevoetsluis.

 

Inhoud in het kort

Het betreft een ontwikkeling waarbij de realisatie van tien woningen op een bestaande bedrijfsvestiging van aannemersbedrijf de Bruijne juridisch planologisch mogelijk wordt. Dat zijn zes woningen meer dan wat mogelijk is in het huidige bestemmingsplan. Hiervan worden vier woningen gerealiseerd in de bestaande woonboerderij, in de vorm van vier appartementen. De overige zes (twee-onder-een-kap) woningen worden op het huidige bedrijfsterrein achter de woonboerderij gebouwd. Voor wat betreft de goot- en bouwhoogte is aangesloten bij de mogelijkheden voor omliggende woningen. De tuinen en erfafscheidingen worden bij voorkeur groen ingericht om de overgang van het dorp naar het buitengebied geleidelijk te laten verlopen. Er komen parkeerplaatsen bij de woningen.

 

De procedure kent een vertraagde doorloop vanwege het samen oplopen met de bestemmingsplanprocedure voor de Kanaalweg WZ 51. Deze procedure is medio 2019 beëindigd, waarna de procedure voor het Zandpad 36 weer is opgepakt. Op grond van het vigerende bestemmingsplan is bouw van de tien nieuwe woningen niet mogelijk. Om de voorgenomen ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken is een nieuw (voorontwerp) bestemmingsplan opgesteld. 

Het voorontwerp bestemmingsplan “Zandpad 36’’ heeft vanaf donderdag 18 oktober 2018 tot en met 14 november 2018 voor de inspraak ter inzage gelegen. De beantwoording van de ingediende reacties is opgenomen in bijlage ‘nota inspraak en overleg’ van het ontwerpbestemmingsplan. Daar waar nodig zijn de reacties verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan.

 

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan “Zandpad 36’ Hellevoetsluis ligt vanaf donderdag 16 april 2020 tot en met 27 mei 2020 voor eenieder ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen per brief worden gestuurd naar Gemeente Hellevoetsluis, t.a.v. de gemeenteraad van Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA te Hellevoetsluis of per e-mail naar het e-mailadres gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van ‘zienswijzen OBP Zandpad 36.

 

Zolang het gemeentehuis gesloten is in verband met het coronavirus (t/m 28 april), kunt u voor het raadplegen van stukken bij het KCC een afspraak maken via tel. 140181.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid via het algemene nummer van de gemeente Hellevoetsluis 14 0181. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt.

 

Hoe gaat de procedure verder verlopen

Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Hellevoetsluis, woensdag 15 april 2020

burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis,

Naar boven