Gemeente Nijkerk – Ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening (on)zelfstandige woonruimte en voorgevelrooilijn

Logo Nijkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening (on)zelfstandige woonruimte en voorgevelrooilijn’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0267.BP0149-0001 ter inzage komt te liggen.

 

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Deze parapluherziening is een bestemmingsplan dat als een paraplu over andere, al geldende bestemmingsplannen heen hangt. Deze herziening bevat:

  • 1.

    een regeling voor het splitsen van panden (meestal bestaande woningen) in (on)zelfstandige wooneenheden, gebaseerd op de recent door de gemeenteraad vastgestelde beleidsnota ‘woningsplitsing en kamerbewoning’, van 30 januari 2020;

  • 2.

    een eenduidige definitie van het begrip ‘voorgevelrooilijn’ in afstemming met artikel 1 van bijlage II van het Besluit omgevingsrecht, omdat de stedenbouwkundige voorschriften in de gemeentelijke bouwverordening met ingang van 1 juli 2018 van rechtswege zijn komen te vervallen.

 

Inzage

Het ontwerp van deze parapluherziening ligt met ingang van donderdag 16 april 2020 voor zes weken ter inzage. De stukken zijn in te zien in het gemeentehuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend op afspraak. Dit kan bij voorkeur via www.nijkerk.eu/afspraak of via telefoonnummer 14-033.

Daarnaast is het bestemmingsplan online te raadplegen via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0149-0001 Via www.nijkerk.eu/ruimtelijkeplannen is het ontwerpbestemmingsplan eveneens te raadplegen.

 

Zienswijzen

Vanaf donderdag 16 april 2020 kan een ieder gedurende zes weken naar keuze online schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren brengen. Op de website van de gemeente Nijkerk vindt u een online formulier onder de publicatie van het ontwerpplan.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan bij de Gemeenteraad van Nijkerk, Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan tijdens werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact worden opgenomen met het team Planvorming, tel. 14 033.

 

Stukken inzien tijdens coronacrisis

Gedurende de coronacrisis is het gemeentehuis alleen geopend voor spoedgevallen. Het loket in Hoevelaken is gesloten. Indien u de parapluherziening in wilt komen zien in het gemeentehuis is dit bij uitzondering mogelijk. U kunt telefonisch of via mail een zienswijze indienen bij het Loket Bouwen, wonen en vergunningen. Mocht dit voor u niet mogelijk blijken dan kunt u via het telefoonnummer 14 033 een afspraak maken om op een geschikt moment in het stadhuis langs te komen, in overleg met de medewerker van het Loket Bouwen, wonen en vergunningen.

 

Nijkerk, 15 april 2020

Naar boven