Voorbereidingsbesluit

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan het bepaalde in art. 3.7 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 8 april 2020 een voorbereidingsbesluit heeft vastgesteld voor diverse gebieden. De desbetreffende gebieden zijn aangeduid op een bij het voorbereidingsbesluit behorende kaart.

Voor gebieden in Schijndel en Veghel en voor een reeks locaties elders in de gemeente Meierijstad geldt een verbod om het gebruik van gronden en/of bouwwerken te wijzigen. Er geldt ook een verbod op uitvoeren van werken of werkzaamheden en op slopen. Wanneer een voorgenomen activiteit niet strijdig is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan, kan alsnog een omgevingsvergunning verleend worden. Hierbij let het college van burgemeester en wethouders

  • 1.

    op aanloopstraten van centra en solitaire winkels in relatie tot het concentreren van detailhandel,

  • 2.

    op industrie nabij woongebied in relatie tot concentratie van zware bedrijvigheid,

  • 3.

    op bedrijvigheid in het landelijk gebied die ter plaatse op gespannen voet staat met andere waarden,

  • 4.

    op enkele nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen, en

  • 5.

    op huisvesting van arbeidsmigranten,

een en ander volgens het plangebied dat deel uitmaakt van het voorbereidingsbesluit en de toelichting in het raadsvoorstel.

Het voorbereidingsbesluit beoogt te voorkomen dat er ontwikkelingen plaatsvinden in het aangewezen gebied die in strijd zijn met de plannen van het gemeentebestuur. Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat aanvragen om een omgevingsvergunning die worden ingediend na de inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit, worden aangehouden.

De inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit is bepaald op de eerste dag na deze bekendmaking. Het besluit heeft een werkingsduur van één jaar. Gedurende een periode van 6 weken, vanaf 14 april tot en met 25 mei 2020, ligt het voorbereidingsbesluit voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het voorbereidingsbesluit elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.VBB0012020-VG01

Het is op grond van de Algemene wet bestuursrecht niet mogelijk bezwaar en beroep in te stellen tegen het voorbereidingsbesluit.

Voor informatie over een omgevingsvergunning kunt u bij Meierijstad contact opnemen met het werkatelier Vergunningverlening, toezicht en handhaving. Voor informatie over de voorbereiding van het bestemmingsplan en het omgevingsplan kunt u contact opnemen met het werkatelier Gebiedsontwikkeling en planologie, via telefoonnummer 14 0413.

Veghel 14 april 2020

Naar boven