Vastgesteld wijzigingsplan Stratingplantsoen Velsen-Noord

Logo Velsen

 

Aankondiging

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 7 april 2020 het wijzigingsplan Stratingplantsoen (idn: NL.IMRO.0453.WP0402STRATINGPLA1-R001) hebben vastgesteld. Het ontwerpwijzigingsplan heeft hieraan vooraf­gaand vanaf 31 januari 2020, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Er zijn drie zienswijzen inge­diend.

Aanleiding

Met dit wijzigingsplan wordt de bouw van 39 martkhuurappartementen over 4 bouwlagen en 6 twee-onder-een-kapwoningen mogelijk gemaakt. In het bestemmingsplan “Velsen-Noord” is een wijzigingsmogelijkheid opgenomen. Met dit wijzigingsplan wijzigt het college het bestemmingsplan zodat het bouwplan kan worden uitgevoerd.

Ligging plangebied

Het plangebied bestaat uit het braakliggende perceel op de hoek van het Stratingplantsoen en de Duinvlietstraat, waar voorheen de school de Triangel stond.

Ligging plangebied

Plan inzien

Het vastgestelde wijzigingsplan Stratingplantsoen ligt met ingang van vrijdag 17 april 2020 ter inzage:

Bij de publieksbalie op het Gemeentehuis, Dudokplein 1, IJmuiden.

Digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indien u het wijzigingsplan niet digitaal kunt inzien én in verband met het coronavirus niet naar het gemeentehuis kunt komen, kunnen wij een analoog exemplaar toesturen. Hiervoor kunt u een verzoek indienen, via e-mail ro@velsen.nl of telefonisch 0255 567634 (Julika van Drongelen). Aan het toesturen zijn leges verbonden.

Aanpassing

Bij de vaststelling heeft het college een drietal aanpassingen gedaan aan de verbeelding. Het gaat om ondergeschikte wijzigingen bij wijze van herstel.

 

  • 1.

    Bij de twee-onder-een-kapwoningen zijn bij elk de zuidelijke zijgevel 0,5 meter verbreed en de achtergevel 1,5 meter. De achtergevel van de appartementen aan de zijde Stratingplantsoen is 0,5 meter verbreed;

  • 2.

    De aanduiding “parkeerterrein” is opgenomen op het binnenterreintje met parkeerplaatsen. Deze functie bleek al uit de toelichting;

  • 3.

    De maximaal toegestane goothoogte aan de achterzijde van het appartementengebouw is hersteld naar de bedoelde maximale goothoogte zoals weergegeven in het gepresenteerde ontwerp, omdat aan de achterzijde geen kap komt maar een rechte gevel. Concreet betekent dit dat de maximale goothoogte hier nu hetzelfde is als de maximale bouwhoogte. De bouwhoogte blijft overigens onveranderd.

Beroep

Degenen die een zienswijze hebben ingediend, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kunnen beroep indienen. Voor zover bezwaren bestaan tegen de door het college aangebrachte aanpassingen kan door een ieder daartegen eveneens beroep worden ingediend.

Met ingang van de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd, kan daartegen binnen zes weken beroep worden ingediend bij de Raad van State. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling Bestuurs­rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven