Ontwerpbestemmingsplan Energietuin Mastwijkerdijk en bijbehorend m.e.r.-beoordelingsbesluit

Logo Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Energietuin Mastwijkerdijk’ (NL.IMRO.0335.BP15041-ON01) ter inzage leggen. Dit ontwerpbestemmingsplan is opgesteld om de realisatie van een energietuin welke voorziet in de opwek van duurzame energie in combinatie met een extensieve recreatiefunctie.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Energietuin Mastwijkerdijk’ ligt van donderdag 16 april 2020 tot en met woensdag 27 mei 2020 voor een ieder ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Daarnaast is het plan digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website en www.ruimtelijkeplannen.nl. Gezien de situatie betreffende Corona is het niet mogelijk om een mondelinge zienswijze in te dienen.

Indienen zienswijze

U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Montfoort, per adres Omgevingsdienst Regio Utrecht, postbus 13101, 3507 LC Utrecht, onder vermelding van ‘Zienswijze obp Energietuin Mastwijkerdijk, Z/19/143282’.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit

Op basis van de Wet milieubeheer in samenhang met het Besluit milieueffectrapportage dient voor bepaalde besluiten, een m.e.r.-beoordeling uitgevoerd te worden om na te gaan of een milieueffectrapport vereist is. In het m.e.r.-beoordelingsbesluit voor het ontwerpbestemmingsplan Energietuin Mastwijkerdijk is bepaald dat er geen MER nodig is. De motivering is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit m.e.r.-beoordelingsbesluit beschouwd als een voorbereidingshandeling, waartegen geen bezwaar of beroep open staat, tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Voor zienswijzen op het planvoornemen wordt verwezen naar de procedure van het ontwerpbestemmingsplan.

 

15 april 2020

Burgemeester en wethouders gemeente Montfoort

Naar boven