Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan CPO De Rivierduin in Bergharen, gemeente Wijchen

Logo Wijchen

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan “CPO De Rivierduin” op het gemeentekantoor ter inzage ligt. Het plan omvat de bouw van 12 woningen op het perceel in het verlengde van de Ploegstraat, achter de Dorsvlegel, te Bergharen.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan is op afspraak in te zien in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Dit met ingang van 16 april 2020 tot en met 27 mei 2020. De medewerkers van de balie bouwen en leefomgeving zijn daarvoor telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of bereikbaar via bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BHRCPOdeRivierduin-OW01.

Voor bovengenoemde locatie is ook een ontwerpbeeldkwaliteitsplan opgesteld. Dat plan biedt een toetsingskader voor vergunningaanvragen. Het plan is bedoeld om erop toe te zien of bouwplannen voldoende samenhang en esthetische kwaliteit tonen en of ze passen in de omgeving. Het beeldkwaliteitsplan wordt onderdeel van de nota ruimtelijke kwaliteit. Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ligt ter inzage als bijlage 2 bij het ontwerp bestemmingsplan.

Zienswijze

De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 16 april 2020. Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan of ontwerp beeldkwaliteitsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de medewerkers van de balie bouwen en leefomgeving.

 

Wijchen, 15 april 2020

Burgemeester en wethouders van Wijchen

mevrouw M. van Beek, burgemeester

drs. R. Boer, secretaris

Naar boven