Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Kleine Woldweg 10 en het beeldkwaliteitsplan

Logo Elburg

Het college van B&W van Oldebroek maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Kleine Woldweg 10 ter inzage ligt (conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening). Naast het bestemmingsplan is ook een beeldkwaliteitsplan voor deze locatie opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan ligt eveneens vanaf 15 april 2020 ter inzage.

Doel van het plan

het bestemmingsplan Buitengebied, Kleine Woldweg 10 de juridisch-planologische basis legt voor het wijzigen van de agrarische bestemming van het percelen Kleine Woldweg 10 en 10A in Oosterwolde Gld. Het plan omvat de sloop van alle aanwezige opstallen van intensieve veehouderijbedrijf. Tevens voorziet het plan in de realisatie van vijf woningen op het perceel Kleine Woldweg 10 in Oosterwolde. Door deze functiewijziging van de bestemming, het verkleinen van het bouwvlak, het slopen van opstallen en verwijderen van asbest, het verwijderen van erfverharding en het opnieuw landschappelijk inrichten van het gehele perceel wordt er een ruimtelijke kwaliteitsverbetering behaald voor het perceel en de omgeving met dit plan. Om dit plan mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2007 worden gewijzigd. Om de ruimtelijke kwaliteit te waarborgen is een erfadvies opgesteld. Dit advies zal worden aangemerkt als een beeldkwaliteitsplan. Dit plan zal worden toegevoegd aan de Welstandsnota 2014.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan liggen ter inzage vanaf woensdag 15 april 2020 tot en met dinsdag 26 mei 2020. U kunt de stukken inzien op:

- www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen

- het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

Zienswijze indienen

Tijdens de inzagetermijn van zes weken kunt u schriftelijk of mondeling een zienswijze over hetontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan indienen. De schriftelijke zienswijze dient u in bij de gemeenteraad, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak via het Klant Contact Centrum, telefoon 0525 63 82 00.

Nu het gemeentehuis gesloten is kunt u niet meer even binnenlopen om de stukken te bekijken die ter inzage liggen. Wilt u de stukken die ter inzage liggen toch graag inzien dan kan dat. U kunt veel stukken online bekijken via de website www.oldebroek.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze digitale werkwijze heeft op dit moment onze voorkeur. U kunt een afspraak maken om de stukken toch in het gemeentehuis in te zien. Een afspraak maken kan via 0525 63 82 00 of via www.oldebroek.nl. In overleg met de betrokken medewerkers is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat een papieren exemplaar van de stukken die u wilt inzien bij u thuis worden bezorgd.

Oldebroek, 14 april 2020.

 

Naar boven