Vaststellen wijzigingsplan 'Bovenkerkseweg 110b, Stolwijk'

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het vastgestelde wijzigingsplan ‘Bovenkerkseweg 110b, Stolwijk’ met ingang van woensdag 15 april 2020 tot en met dinsdag 26 mei 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Ligging en beschrijving van het plan

Op het perceel aan de Bovenkerkseweg 110b is de agrarische bedrijfsvoering al langere tijd beëindigd, maar is dit planologisch niet vastgelegd. De eigenaren willen een passende bestemming aansluitend op het huidige gebruik. Door de functieaanduiding ‘voormalig agrarisch bedrijf’ toe te voegen aan de bestemming ‘Agrarisch met waarden’ is de nu feitelijk aanwezige situatie passend bestemd en is het perceel in de toekomst geschikt voor andere opvolgfuncties. Het college is hiervoor bevoegd op basis van de binnenplanse wijzigingsbevoegdheid artikel 3.7.2. van het geldend bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied (voormalige gemeente Vlist). Het ontwerp wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van 6 weken (van woensdag 12 februari 2020 tot en met dinsdag 24 maart 2020) ter inzage gelegen. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingediend.

Beroep

Vanaf woensdag 15 april 2020 ligt het vastgestelde wijzigingsplan gedurende 6 weken ter inzage. In verband met de maatregelen tegen Corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om wijzigingsplannen in te zien aangepast zijn. Het inzien van een wijzigingsplan alsmede andere ter inzage liggende stukken kan van maandag t/m vrijdag op afspraak tussen 8.30 en 12.30 uur. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 140182.

Het wijzigingsplan kunt u ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan ID): NL.IMRO.1931.BPW1910BG025-VG01 en via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl wonen & leven / bouwen en verbouwen / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in voorbereiding.

Binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk voor:

  • 1.

    degene, die een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan hebben ingediend en belanghebbende zijn;

  • 2.

    belanghebbenden, die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerp wijzigingsplan;

Het beroepschrift wordt ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt op de dag, die volgt op die na de afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

 

Stolwijk, 1 april

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

Namens deze:

De heer R.H. van Eijsden

Naar boven