Omgevingsvergunning bouwen en gebruik commerciële ruimte en 24 appartementen Lisse

Logo Lisse

Burgemeester en wethouders van Lisse maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het afwijken van het bestemmingsplan voor het gebruik en het bouwen van een commerciële ruimte en 24 appartementen in Lisse. De aanvraag omgevingsvergunning is geregistreerd onder nummer Z-18-052755.

Procedure

De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van de procedure als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3°, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Onderdeel van deze procedure is een door de raad af te geven verklaring van geen bedenkingen. In de vergadering van 20 juni 2019 heeft de gemeenteraad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Over de ontwerp-omgevingsvergunning, die in van 4 juli tot en met 14 augustus 2019 ter inzage heeft gelegen, zijn zienswijzen ingebracht. In de vergadering van 19 december 2019 heeft de raad een (definitieve) verklaring van geen bedenkingen afgegeven. Hierna hebben wij de omgevingsvergunning verleend op 24 december 2019.

Inzien

De omgevingsvergunning met bijlagen, IMRO-code: NL.IMRO.0553.heerewegkanaalstr-VAX1 en de verklaring van geen bedenkingen liggen vanaf 15 januari 2020 tot en met 25 februari 2020 ter inzage op het Gemeentehuis van Lisse.

De digitale versie kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.lisse.nl vindt u een link naar de omgevingsvergunning. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Crisis- en Herstelwet

Procedurele bepalingen uit de Crisis en Herstelwet (CHW) zijn van toepassing.

Gelet op bijlage I, onder 3 van de CHW geldt dat de procedurele bepalingen uit afdeling 2 van de CHW op dit besluit van toepassing zijn. Deze procedurele bepalingen zijn gericht op een, eventueel van toepassing zijnde, versnelling van de procedure, maar gaan uiteraard niet ten koste van de rechtszekerheid

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden met ingang van 16 januari 2020 tot en met 26 februari 2020 beroep instellen bij de rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht. In principe staat het beroep open voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht over de ontwerp-omgevingsvergunning. Tegen de uitspraak van de rechtbank kan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden – voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben – op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt in werking op 27 februari 2020, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie Team Vergunningen of Team Planvorming via telefoonnummer 14 0252 of via e-mail gemeente@lisse.nl.

 

Naar boven