Ontwerp bestemmingsplan Overdelft

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Overdelft vanaf woensdag 15 april 2020 ter inzage ligt tot en met dinsdag 26 mei (een periode van zes weken).

Toelichting

Enkele bestemmingsplannen voor de wijk Overdelft zijn op www.ruimtelijkeplannen.nl niet eenvoudig te raadplegen. Deze plannen zijn namelijk alleen beschikbaar als pdf-bestand. Haarlem wil voor de wijk één bestemmingsplan dat digitaal goed raadpleegbaar is. Daarnaast treedt op enig moment de Omgevingswet in werking. Voor een soepele overgang naar de nieuwe wet is het belangrijk te beschikken over bestemmingsplannen die zijn opgesteld conform de huidige (digitale) standaarden. Om deze redenen is bestemmingsplan Overdelft opgesteld (nummer NL.IMRO.0392.BP6120011-on01). Ter indicatie: het gaat om het gebied tussen het Pim Muliersportpark (noordzijde) en de ijsbaan inclusief Ibis Hotel (zuidzijde). De huidige bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn in het bestemmingsplan overgenomen. Het bestemmingsplan Overdelft is hiermee een conserverend plan.

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en bijbehorende stukken kunnen vanaf woensdag 15 april 2020 worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gezien de maatregelen tegen het coronavirus is het alleen mogelijk op afspraak de papieren versie van het ontwerp bestemmingsplan in te zien. Ook kunt u een digitale versie van het plan per e-mail ontvangen. Voor deze opties kunt u contact opnemen met de heer N.C. Brink via bestemmingsplannen@haarlem.nl of 023-5114293). Wij adviseren u bij het maken van de afspraak rekening te houden met de termijn waarbinnen een zienswijze kan worden ingediend.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen een zienswijze indienen over het ontwerp bestemmingsplan. Een zienswijze per e-mail versturen kan naar bestemmingsplannen@haarlem.nl. Dient u liever schriftelijk een zienswijze in? De brief kan verstuurd worden naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. dhr. N.C. Brink. Een zienswijze moet voorzien zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het ontwerp bestemmingsplan. Beantwoording van de zienswijzen wordt als onderdeel van het besluit gepubliceerd op internet, inclusief de namen van de indieners. Mocht u bezwaar hebben tegen het publiceren van uw naam dan kunt u dit vermelden bij het indienen van de zienswijze.

Naar boven