Ontwerpbestemmingsplan Bruine gebieden

Logo Winterswijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Bruine gebieden met ingang van 15 april 2020 gedurende een periode van 6 weken ter inzage ligt. Het betreft een ontwerp van een bestemmingsplan conform artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Doel en ligging

Dit bestemmingsplan betreft een nieuw plan voor gronden waar momenteel geen bestemmingsplan geldt, zogenaamde ‘bruine gebieden’. Dit plan herziet in specifiek de Gasthuisstraat 15, Vredensestraat 1, Vredensestraat 1a, Vredensestraat 3 en een zone langs de Misterweg. De zone langs de Misterweg is op figuur 1 weergegeven. Op deze gronden worden de vergunde situaties bestemd. De bestemmingen in het ontwerpbestemmingsplan betreffen detailhandel, dienstverlening, groen, horeca, kantoor, maatschappelijk, verkeer, verkeer – verblijfsgebied en wonen.

Figuur 1: Luchtfoto zone langs de Misterweg

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 15 april 2020 gedurende 6 weken ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.BP1810SGBRGEBIEDEN-OW01. Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25.

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus (COVID-19), raden wij u sterk aan om de stukken digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u de fysieke stukken op afspraak komen inzien bij de receptie van het gemeentekantoor. U kunt daartoe een afspraak maken via ons algemene telefoonnummer (0543-543543) of door een e-mail te sturen naar gemeente@winterswijk.nl. Is ook het plannen van een afspraak niet mogelijk of wenselijk, neemt u dan ook contact met ons op zodat wij met u tot een voor u passende oplossing kunnen.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn, van 15 april 2020 tot en met 26 mei 2020, kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp indienen bij de het college van burgemeester en wethouders, postbus 101, 7100 AC Winterswijk, telefoonnummer (0543) 543 543.

 

 

 

Naar boven