Kennisgeving ter uitvoering van het project PHS Rijswijk-Rotterdam

Artikel 20 van de Tracéwet bevordert een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is er genomen en ligt er ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer viersporigheid Rijswijk-Delft Zuid is onderstaand ontwerpbesluit voor het cluster PHS-RSW-RTD-15 door het Hoogheemraadschap van Delfland genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een watervergunning ten behoeve van het hebben van een overkluizing met bijbehorende constructies bij station Delft Campus (voorheen Delft-Zuid) over een waterstaatswerk, zijnde de persleiding welke onderdeel uitmaakt van gemaal Voorhof in de Lage Abtswoudschepolder te Delft.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u raadplegen via de bijlagen bij deze publicatie met ingang van donderdag 16 april 2020 tot en met woensdag 27 mei 2020. Het is ook mogelijk om de stukken te komen inzien bij het Hoogheemraadschap van Delfland. U kunt hiervoor een afspraak maken via onderstaande contactgegevens.

Zienswijzen

Van donderdag 16 april 2020 tot en met woensdag 27 mei 2020 kan een ieder tegen het ontwerpbesluit zienswijzen naar voren brengen bij het Hoogheemraadschap van Delfland, Postbus 3061, 2601 DB te Delft.

Belanghebbenden kunnen vanaf de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd gedurende zes weken mondelinge en/of schriftelijke zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen richt u aan het Hoogheemraadschap van Delfland t.a.v. de teamleider Regulering en Planadvisering, postbus 3061, 2601 DB te Delft, onder vermelding van ‘Zienswijze’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie kunt u op werkdagen van 9.00-16.00 uur contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC), te bereiken op telefoonnummer (015) 260 81 08.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, de manager Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed van ProRail, C.M.J. te Boome

Naar boven