Gemeente Echt-Susteren - voorontwerpbestemmingsplan Oud-Roosteren

Logo Echt-Susteren

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 10 april 2020 gedurende vier weken het bestemmingsplan ‘Oud-Roosteren’ als voorontwerp ter inzage ligt.

Locatie en planinhoud

Het voorontwerpbestemmingsplan Oud-Roosteren heeft betrekking op buurtschap Oud-Roosteren. Dit nieuwe plan maakt de herstructurering van de agrarische bedrijfslocaties Oud-Roosteren 15 en 24 mogelijk door toepassing van een wijzigingsbevoegdheid. Daarnaast zijn in het plan nog enkele andere aanpassingen doorgevoerd op basis van een veldinventarisatie en verzoeken van inwoners.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het voorontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van 10 april t/m 7 mei 2020 gedurende vier weken voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan kan digitaal worden ingezien op

de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook kunnen wij u het plan in pdf-vorm per e-mail toesturen. Neemt u daarvoor contact op met Sander van Helden van het team Ruimtelijk Domein, via telefoonnummer: 0475-478 478 of per mail: s.vanhelden@echt-susteren.nl.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan eenieder een inspraakreactie ten aanzien van het voorontwerp indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren. Wij ontvangen uw reactie graag schriftelijk. Dit kan op twee manieren:

- op papier: door een brief te sturen naar de gemeente Echt-Susteren , postbus 450, 6100 AL te Echt;

- door een mail te sturen aan: info@echt-susteren.nl.

In de inspraakreactie gericht aan het college van B&W dient te worden aangegeven dat het gaat om een inspraakreactie op het “voorontwerpbestemmingsplan Oud-Roosteren”. Daarnaast dient de reactie voorzien te zijn van naam en adres van de indiener, datum, telefoonnummer, handtekening en een duidelijke motivering van de inspraakreactie.

Na afloop van de inspraakprocedure zal het college van B&W een standpunt innemen over de ingediende inspraakreacties en komen tot een ontwerpbestemmingsplan voor Oud-Roosteren. Op het moment dat dit bestemmingsplan als ontwerp ter inzage wordt gelegd, start de formele bestemmingsplanprocedure en kan een eventuele zienswijze worden ingediend.

Tot slot

Normaal gesproken houden wij in de inspraakperiode een informatieavond. Door de huidige omstandigheden met betrekking tot het Coronavirus doen we dat niet. U kunt natuurlijk wel met uw vragen bij ons terecht. Hiervoor kunt u contact opnemen met Sander van Helden van het team Ruimtelijk Domein, via telefoonnummer: 0475-478 478 of per mail: s.vanhelden@echt-susteren.nl of info@echt-susteren.nl.

Echt-Susteren, 9 april 2020

Dr. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

Drs. G. W. T. van Balkom, secretaris.

Naar boven