Ontwerp bestemmingsplan Percelen Veilingterrein oost, Noord-Scharwoude en ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Langedijk

Burgemeester en wethouders van Langedijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 10 april 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan “Percelen Veilingterrein Oost, Noord-Scharwoude” en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Wat houdt dit bestemmingsplan en besluit in? 

Het bestemmingsplan is ontwikkelingsgericht als het gaat om de nieuwbouw van grondgebonden woningen/ appartementen met een maximum van 77 woningen.

Op 22 februari 2017 heeft de afdeling bestuursrechtspraak Raad van State drie plandelen met de bestemming Wonen vernietigd van het bestemmingsplan Veilingterrein Oost. Uit de uitspraak bleek dat onvoldoende is aangetoond dat de benodigde maatwerkvoorschriften, als gevolg van mogelijke hinder van het nabij gelegen staalbouwbedrijf, op grond van de maximale mogelijkheden van het plan kunnen worden vastgesteld.

Voor dit deel van het bestemmingsplan Veilingterrein oost is thans een nieuw ruimtelijke regime voorbereid in de vorm van het voorliggende Ontwerp bestemmingsplan. Hierbij is tevens het perceel onder het ‘’Gebouw met de Drie Bogen’’ aan de Industriestraat toegevoegd.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien? 

Het ontwerp bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u inzien vanaf vrijdag 10 april 2020 tot en met 21 mei 2020 in de Binding, Huis van de Gemeente, Bosgroet 2 te Zuid-Scharwoude.

Ook is het ontwerp bestemmingsplan vanaf genoemde datum te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID: NL.IMRO.0416.BPNSVT2012herz001-on01).

Hoe kunt u reageren? 

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar info@gemeentelangedijk.nl of per post aan burgemeester en wethouders van Langedijk, Postbus 15, 1723 ZG te Noord-Scharwoude.

Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met Team Vrom van de afdeling Beleid en Projecten via het algemeen telefoonnummer 0226-334433.

De ontwikkelingen vallen onder de Crisis- en herstelwet. In de eventuele beroepsprocedure zal hier rekening mee worden gehouden.

Langedijk, 9 april 2020

Burgemeester en wethouders van Langedijk

Naar boven