Wijziging bestemmingsplan Buitengebied Nederhorst den Berg/perceel Torenweg 12 te Nederhorst den Berg.

Logo Wijdemeren

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn om het bestemmingsplan Buitengebied Nederhorst den Berg te wijzigen voor zover dit betrekking heeft op het perceel Torenweg 12 in Nederhorst den Berg.

 

Plan

Het agrarische bedrijf ter plaatse is beëindigd. De bestaande opstallen worden gesloopt, waarna er één burgerwoning kan worden gebouwd. Daartoe zal het bestemmingsplan Buitengebied worden gewijzigd. In de regels van het bestemmingsplan Buitengebied Nederhorst den Berg is de bevoegdheid voor burgemeester en wethouders opgenomen om, ingeval van bedrijfsbeëindiging, de bestemming Agrarisch te wijzigen in Wonen-2, Tuin-1 en/of Agrarisch met waarden – Natuur- en landschapswaarden.

 

Inzage

Het ontwerpwijzigingsplan, met bijbehorende stukken, ligt vanaf donderdag 9 april 2020 gedurende zes weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kan worden ingezien op

www.ruimtelijkeplannen.nl

(NL.IMRO.1696.WP20Torwg122019-on00). In verband met de maatregelen rond het coronavirus kan het bestemmingsplan niet worden ingezien op het gemeentehuis.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijdemeren, postbus 190, 1230 AD Loosdrecht. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze of het inwinnen van informatie kan contact op worden genomen met de administratie van het Fysiek Domein, telefoonnummer 14 035.

Om te zijner tijd over het vast te stellen wijzigingsplan beroep te kunnen instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dient over het ontwerpwijzigingsplan een zienswijze te zijn ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven