Gemeente West Betuwe - ontwerpbestemmingsplan Nieuwe Steeg, Herwijnen, gemeente West Betuwe

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 9 april 2020 ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wro, voor zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Nieuwe Steeg, Herwijnen” ter inzage.

Toelichting op de planstukken.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van 18 grondgebonden woningen op de locatie ten westen van de Nieuwe Steeg, centraal in de kern Herwijnen.

In het plangebied stonden voorheen woningen, die zijn gesloopt. Het plangebied heeft tussentijds een tijdelijke invulling gehad. Ondanks dat het plangebied reeds de bestemming Wonen-2 heeft, biedt dit geen mogelijkheden om het huidige plan van 18 woningen te realiseren, omdat de aard en de situering van de woningen is aangepast. Ook wordt er openbaar gebied gerealiseerd in het plangebied, dat bijpassende groen- en verkeersbestemmingen moet krijgen. Een bestemmingsplanherziening is noodzakelijk.

Raadplegen planstukken.

De planstukken zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan heeft het plan-identificatienummer: NL.IMRO.1960.HERnieuwesteeg-ON01.

De ter inzage gelegde stukken kunt u verder op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis te Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt de ODR via telefoonnummer (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

Reageren.

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 20 mei 2020) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via Team Leefomgeving: telefoonnummer (0345) 728802. (Alleen tijdens kantoortijden).

 

Naar boven