Ontwerpbestemmingsplan Stuolwynderspaed - Doarpsstrjitte en Bjirkewei 34-36 te Twijzelerheide en ontwerp-omgevingsvergunning 1e fase vier woningen Doarpsstrjitte

Logo Achtkarspelen

Inleiding

Het bestemmingsplan ‘Stuolwynderspaed - Doarpsstrjitte en Bjirkewei 34-36 te Twijzelerheide’ geeft een regeling voor woningbouw op de huidige agrarische gronden tussen het Stuolwynderspaed en de Doarpsstrjitte in Twijzelerheide. Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) wil hier acht levensloopbestendige huurwoningen bouwen. Daarnaast wil de SWA de twee bestaande vrijstaande woningen aan de Bjirkewei 34 en 36 op termijn vervangen door een 2-onder-1 kap woning. Hiervoor is een bouwvlakwijziging nodig.

Coördinatie

Op grond van de coördinatieverordening van de gemeente Achtkarspelen kunnen een bestemmingsplan en een daarmee samenhangende omgevingsvergunning dezelfde procedure volgen. Voor het plan aan de Doarpsstrjitte is al een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor de eerste fase met vier woningen (olonummer 1587683). Hierbij wordt coördinatie toegepast. De ontwerp-omgevingsvergunning ligt daarom gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 9 april tot en met 20 mei 2020 liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage.

De ontwerpen kunt u inzien:

- in het Klant Contact Centrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis;

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen en;

- via www.ruimtelijkeplannen.nl (alleen het bestemmingsplan, planID NL.IMRO.0059.BPThSWATwheide2018-ON01).

Zienswijzen

Tot en met 20 mei 2020 kunt u uw ziens­wijze kenbaar maken. Geef daarbij aan op welk ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft; op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerp-omgevingsvergunning. Een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan wordt door de gemeenteraad behandeld, een zienswijze op de ontwerp-omgevingsvergunning door het college van burgemeester en wethouders.

U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 6 mei 2020.

 

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. W. Kerkvliet van het team Ontwikkeling en Advies Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14 0511.

Buitenpost, 8 april 2020

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

mr. O.F. Brouwer, burgemeester

J.B.R. Wijma, secretaris

Naar boven