Kennisgeving ontwerp besluit (afwijken en geluid) en ontwerp vvgb 3 woongebouwen, blok 8 en toren 5 en 6 nabij Eekholt 4, Diemen

Logo Diemen

Het college van burgemeester en wethouders van Diemen is voornemens met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van het bestemmingsplan “Bergwijkpark 2015” voor het realiseren van drie woongebouwen nabij Eekholt 4 te Diemen. In de aanvraag is het realiseren van drie woongebouwen, met commerciële/maatschappelijke voorzieningen en een inpandige parkeergarage aangevraagd, in het kader van het project Holland Park.

 

Ter voorbereiding van besluitvorming door de gemeenteraad wordt een ontwerp Verklaring van geen bedenkingen artikel 2.27 Wabo juncto artikel 6.5 Bor ter inzage gelegd.

 

Burgemeester en wethouders maken bekend ter voldoening aan het bepaalde in artikel 83 Wet geluidhinder dat voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder voor deze aanvraag omgevingsvergunning. Het ontwerpbesluit voorziet in het verlenen van hogere waarden voor een deel van de aangevraagde woningen.

 

De raad van de gemeente Diemen heeft op 20 februari 2014 besloten om voor het project Bergwijkpark de gemeentelijke coördinatieregeling op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren. Door het toepassen van de coördinatieregeling worden het ontwerpbesluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning voor afwijken van de regels van het bestemmingsplan en de bouw van het woongebouw, in combinatie met het ontwerpbesluit hogere waarden, gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt.

 

De ontwerpbesluiten en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen liggen van 10 april en met 22 mei 2020 ter inzage bij de balie van het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis ter inzage. U dient van te voren hiervoor een afspraak te maken via telefoon (020) 31 44 888. Daarnaast is de omgevingsvergunning tevens digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de planidn NL.IMRO.0384.OVblok8toren5en6-OW01 of via link https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0384.OVblok8toren5en6-OW01

 

Een ieder kan gedurende deze termijn, elektronisch, schriftelijk of mondeling, een gemotiveerde zienswijze naar voren brengen. Een zienswijze per email kunt u sturen naar info@diemen.nl Een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en over het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 191, 1110 AD te Diemen. Een schriftelijke zienswijze over de ontwerp Verklaring van geen bedenkingen kunt u richten aan de gemeenteraad van Diemen, Postbus 191, 1110 AD te Diemen.

 

In het onderwerp vermelden: zienswijze zaaknummer 2019-087986. In de aanhef van uw bericht vermelden aan welk bestuursorgaan (gemeenteraad of college van burgemeester en wethouders) en op welk ontwerpbesluit(en) uw zienswijze betrekking heeft. In de afsluiting uw naam en adres toevoegen zodat duidelijk is wie de zienswijze indient.

 

Voor het mondeling naar voren brengen van de zienswijze kunt u uiterlijk een week voor het aflopen van de ter inzage termijn een afspraak maken met de heer K. Troost van het team Ruimtelijk Beleid, bereikbaar via telefoonnummer 020-3144888.

 

Voor vragen over de stukken kunt u contact opnemen met de heer K. Troost van het team Ruimtelijk Beleid, bereikbaar via telefoonnummer 020-3144888. U kunt ook een e-mail sturen naar: klaas.troost@diemen.nl. U kunt géén zienswijze indienen op deze manier!

Naar boven