Gemeente Bergen op Zoom - Vastgesteld uitwerkings– en wijzigingsplan ‘Nieuwe Vesting, deel Soete Veste’, Bergen op Zoom

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat zij bij besluit van 24 maart 2020 het uitwerkingsplan en wijzigingsplan ‘Nieuwe Vesting, deel Soete Veste’ met plannummers: NL.IMR0.0748.UP189j-0301 en NL.IMRO.0748.WP189k-0301 ongewijzigd hebben vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied ligt ten westen van het Havenkwartier en wordt globaal begrensd door deelgebied De Nieuwe Kaai fase 3, de Van Konijnenburgweg en de Van Gorkumweg.

Aanleiding/doel

De ontwikkeling van de woonwijk Nieuwe Vesting is planologisch geregeld met een zogeheten globaal bestemmingsplan waarin een uitwerkingsplicht is opgenomen.

Voor het plangebied genaamd ‘Soete Veste’ is een plan ontwikkeld met 65 duurzame eengezinswoningen en daarbij behorende openbare ruimten zoals parkeerplaatsen. Het uitwerkingsplan ‘Nieuwe Vesting, deel Soete Veste’ bevat de planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

De ontwikkeling vergt daarnaast ten behoeve van een strook openbare ruimte, een beperkte aanpassing van de grenzen van de uit te werken woonbestemming. Het wijzigingsplan dat gelijktijdig met het uitwerkingsplan ter inzage heeft gelegen voorziet hierin. De aanpassing is nodig om te komen tot een zorgvuldige stedenbouwkundige inpassing en doet geen afbreuk aan de doelstellingen en de stedenbouwkundige hoofdstructuur van het plan.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 9 april 2020 gedurende zes weken (t/m 20 mei 2020) voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het uitwerkingsplan en wijzigingsplan zijn vanaf dat moment ook digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website. Daarnaast zijn beide plannen raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de plancodes NL.IMR0.0748.UP189j-0301 en NL.IMRO.0748.WP189k-0301.

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van beide plannen, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ‘s -Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Crisis – en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de hiervoor genoemde termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven