Omgevingsvergunning ‘Bronsweg 3’, Oss

Logo Oss

Burgemeester en wethouders van Oss hebben op 31 maart 2020 een omgevingsvergunning verleend op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voor het oprichten en het in werking hebben van een inrichting als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid aanhef en onder e en i, en voor handelingen in strijd met ruimtelijke regels als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met de omgevingsvergunning.

Waar gaat de omgevingsvergunning over?

De omgevingsvergunningsaanvraag betreft het oprichten van een inrichting voor de engineering en bouw van procesinstallaties. Onderdeel van de bedrijfsactiviteiten is de oppervlaktebehandeling van metalen middels een beitsbad. Op deze activiteit is het besluit externe veiligheid inrichtingen van toepassing (bevi). Een deel van de inrichting valt in het ‘wijzigingsgebied bevi’. In het bestemmingsplan zijn voorwaarden gesteld waaronder deze bevi activiteit is toegestaan. Het bedrijf heeft aangetoond hoe wordt voldaan aan deze voorwaarden.

De omgevingsvergunning laat een afwijking toe van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Vorstengrafdonk 2013’. Deze omgevingsvergunning maakt een activiteit als bedoeld in het besluit externe veiligheid inrichtingen mogelijk aan de Bronsweg 3 in Oss.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past. Past een bouwplan niet in het bestemmingsplan? Dan is medewerking soms toch mogelijk. Dit kan door af te wijken van het bestemmingsplan met een omgevingsvergunning.

U kunt de omgevingsvergunning bekijken

U kunt van donderdag 9 april tot en met donderdag 21 mei 2020 de volgende stukken bekijken:

  • -

    de omgevingsvergunning met bijbehorende aanvraag, melding en bijlagen.

  • -

    het m.e.r.-beoordelingsbesluit, dat wij voorafgaand aan de aanvraag op 2 mei 2019 namen.

U kunt deze stukken bekijken bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur.

U kunt de omgevingsvergunning en de onderbouwing van de omgevingsvergunning ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van de omgevingsvergunning zijn digitaal beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0828/.

Het identificatienummer van de omgevingsvergunning is NL.IMRO.0828.OVbronsweg3oss-VG01.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met de omgevingsvergunning?

Bent u het niet eens met de omgevingsvergunning? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Rechtbank Oost-Brabant. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van vrijdag 10 april tot en met donderdag 21 mei 2020.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • -

    belang hebt bij de omgevingsvergunning, én

  • -

    gereageerd hebt (een zienswijze hebt ingediend) op de ontwerpomgevingsvergunning. Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan wel aantonen dat u redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u het niet eens bent met de wijzigingen in de omgevingsvergunning in vergelijking met de ontwerpomgevingsvergunning.

U stuurt uw beroepschrift aan:

Rechtbank Oost-Brabant

Postbus 90125

2500 MA ’s-Hertogenbosch

Stelt u uiterlijk 21 mei 2020 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Rechtbank doet dan later een definitieve uitspraak.

De Voorzieningenrechter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen.

Wanneer treedt de omgevingsvergunning in werking?

De omgevingsvergunning treedt in werking op 9 april 2020. Maar deze treedt nog niet in werking als er iemand uiterlijk 21 mei 2020 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur met balie bouwen, milieu en leefomgeving, telefoonnummer 14 0412.

Naar boven