Ontwerpbestemmingsplan Huissen, Helmichstraat Stadswal en besluit op aanmeldnotitie Vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Huissen, Helmichstraat Stadswal’ en het besluit op de ‘Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. Helmichstraat Stadswal Huissen’ ter inzage liggen.

Voor welk gebied?

Helmichstraat 32 tot en met 38 in Huissen.

Wat is het plan?

Dit (ontwerp)bestemmingsplan maakt een appartementencomplex met 25 appartementen en een parkeerkelder planologisch mogelijk op de hoek van de Helmichstraat en de Stadswal in Huissen. De nu aanwezige woningen op de locatie worden gesloopt.

In de voorbereiding hebben burgemeester en wethouders van Lingewaard de ‘Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. Helmichstraat Stadswal Huissen’ ontvangen. Hieruit komt naar voren dat geen belangrijk nadelige milieugevolgen optreden. Burgemeester en wethouders van Lingewaard hebben op 4 februari 2020 besloten dat geen m.e.r-(beoordeling) nodig is.

Wat ligt ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt voor een ieder met ingang van donderdag 9 april 2020 gedurende zes weken ter inzage gelegd. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting.

De aanmeldnotitie en het besluit op de aanmeldnotitie zijn als bijlagen opgenomen in de plantoelichting van het (ontwerp)bestemmingsplan.

De gemeenteraad heeft het voornemen om geen exploitatieplan vast te stellen.

Waar is dit terug te vinden?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Huissen, Helmichstraat Stadswal’ (en de aanmeldnotitie en het besluit op de aanmeldnotitie) is:

  • 1.

    digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.242-ON01 of bij de publicatie in het Gemeenteblad via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken in te zien.

  • 2.

    analoog bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel in te zien. Voor het inzien van de analoge stukken dient u vooraf een afspraak te maken via het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

Wilt u reageren?

Iedereen kan tijdens de terinzagelegging van donderdag 9 april 2020 tot en met woensdag 20 mei 2020 schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

Het is niet mogelijk om te reageren op (het besluit op) de aanmeldnotitie op een andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

Crisis- en herstelwet

Op het straks door de gemeenteraad te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder andere met zich mee dat dan alle beroepsgronden in het beroepschrift aan de Raad van State dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Bemmel, 8 april 2020

 

Naar boven