BESTEMMINGSPLAN ‘Bredeweg 13 Geffen - 2017’

Logo Oss

De gemeenteraad van Oss heeft op 5 maart 2020 het bestemmingsplan ‘Bredeweg 13 Geffen - 2017’ opnieuw vastgesteld. De Raad van State had in zijn tussenuitspraak van 2 oktober 2019 de raad van Oss opgedragen het plan op onderdelen te herstellen en het besluit op de voorgeschreven wijze bekend te maken. Hieronder staat wat dit betekent.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke ruimtelijke functies (‘bestemming’) een gebied, terrein of een perceel grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

De gemeenteraad stelt bestemmingsplannen vast. Dit staat in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Waar gaat het bestemmingsplan ‘Bredeweg 13 Geffen - 2017’ over?

Het bestemmingsplan ‘Bredeweg 13 Geffen - 2017’ gaat over een uitbreiding van de Bouwgroep Van Schijndel, die wil een extra bedrijfshal aanbouwen. Het bedrijf ligt op het bedrijventerrein Leiweg te Geffen. De uitbreiding is niet binnen dit bedrijventerrein mogelijk. Daarom vindt de uitbreiding in het aangrenzende buitengebied plaats. Als compensatie stort het bedrijf een financiële bijdrage in het Groenfonds Geffen-Oss en legt natuur aan.

Tussenuitspraak Raad van State

De Raad van State heeft in de tussenuitspraak in de beroepsprocedure de raad van Oss opgedragen het bestemmingsplan op onderdelen aan te passen en opnieuw vast te stellen. De onderbouwing van het plan was inhoudelijk gericht op de uitbreiding van het bouwbedrijf. De regels lieten echter alle bedrijven tot en met milieucategorie 3.2 toe. Dit was niet in overeenstemming met de motivering volgens de ‘Ladder van duurzame verstedelijking’. Door de regels aan te passen wordt dit gerepareerd. Verder was het geluidonderzoek niet compleet. Ook het geluidonderzoek is aangepast.

U kunt het besluit en het aangepaste bestemmingsplan bekijken

U kunt vanaf donderdag 9 april 2020 tot en met vrijdag 22 mei 2020 de volgende stukken bekijken:

  • 1.

    het besluit van de gemeenteraad over het bestemmingsplan

  • 2.

    het bestemmingsplan met toelichting

U kunt deze stukken bekijken:

  • 1.

    op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 1.

    (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0828/

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPbredeweg13gff-VG02

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad ?

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad om het aangepaste bestemmingsplan vast te stellen? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van donderdag 9 april 2020 tot en met vrijdag 22 mei 2020.

U kunt alleen beroep instellen als u belang hebt bij het besluit.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Stelt u uiterlijk 22 mei 2020 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.

De Voorzieningenrechter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen.

Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag dat de bestuursrechter een einduitspraak geeft in deze beroepsprocedure.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met de heer R. van de Rakt van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

Naar boven