Gemeente Maastricht, tervisielegging ontwerp-bestemmingsplan ‘Burgemeester Bauduinstraat’ en ontwerp-besluit hogere waarden ingevolge de Wet geluidhinder 'President Rooseveltlaan'.

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken de terinzagelegging van de volgende stukken bekend:

  • 1.

    het ontwerp-bestemmingsplan ‘Burgemeester Bauduinstraat.’ Er wordt geen exploitatieplan opgesteld omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

  • 2.

    Het ontwerpbesluit hogere waarden ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) President Rooseveltlaan (kenmerk 2020-08046).

Gebiedsbeschrijving

Het plangebied is gelegen in het noordelijke gedeelte van de wijk Wittevrouwenveld, in het oosten van de gemeente Maastricht. Het plangebied betreft de gronden gelegen tussen de Burgemeester Bauduinstraat, de Schepen Roosenstraat en de Groene Loper. Het plangebied ligt binnen de geluidzone van de president Rooseveltlaan.

Korte inhoud

Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet in het planologisch en juridisch mogelijk maken van de herstructurering van het plangebied door woningstichting Maasvallei. Daarvoor worden 18 woningen gesloopt, 6 woningen gerenoveerd en per saldo 70 nieuwe woningen gerealiseerd. In de nieuwe situatie bevinden zich binnen het plangebied 94 wooneenheden, waarvan 14 grondgebonden woningen en 80 appartementen. Het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan is nodig omdat de herstructurering niet uitvoerbaar is binnen de regels van vigerende bestemmingsplannen ‘Maastricht Noordoost’ en ‘A2 Traverse’.

Het plan wordt getoetst aan de uitgangspunten en normstelling uit de Wet geluidhinder. 54 appartementen en 8 grondgebonden woningen ondervinden een geluidbelasting ten gevolge van wegverkeerslawaai van de President Rooseveltlaan. De voorkeursgrenswaarde wordt overschreden. Daarom wordt tevens een procedure ingevolge de Wet geluidhinder gevolgd.

Inzien:

Met ingang van vrijdag 10 april 2020 tot en met maandag 25 mei 2020 liggen het ontwerp-bestemmingsplan ‘Burgemeester Bauduinstraat’ met de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit ’hogere waarden Wet weluidhinder ‘President Rooseveltlaan’ (correspondentienummer 2020-0846) ter inzage aan het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht. Wilt u de stukken inzien, neem dan telefonisch contact op via 14 043 om een afspraak te maken.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpBauduinstrFase1-ow01

Schriftelijke zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder.

  • 1.

    Een schriftelijke zienswijze met betrekking tot het ontwerp-bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Maastricht;

  • 2.

    Een schriftelijk zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht.

Uw zienswijze dient te zijn voorzien van uw naam, de dagtekening, uw handtekening, een motivering en onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-bestemmingsplan ’Burgemeester Bauduinstraat’ oftewel ‘zienswijze ontwerpbesluit Wgh ‘President Rooseveltlaan, kenmerk 2020-08046’.

Verzending van uw zienswijze is mogelijk per post: Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht of per e-mail via post@maastricht.nl

Mondelinge zienswijzen

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met dhr. Nutters, telefoonnummer 043-3505038 of per email: peter.nutters@maastricht.nl. Van uw mondeling ingebrachte zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Maastricht, 9 april 2020.

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

 

 

Naar boven