Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Alphen Stad

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 26 maart 2020 het gewijzigde bestemmingsplan Alphen Stad heeft vastgesteld.

Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 18 december 2019 van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (zaaknummer 201803820/1/R3) over het vaststellingsbesluit van 22 februari 2018. Hierbij heeft de Afdeling de raad opgedragen om een aantal gebreken te herstellen, met in achtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak, zonder dat daarbij toepassing hoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4. van de Awb. Deze gebreken hebben betrekking op het aantal evenementen op de Zegerplas, de planregeling voor geluidsnormen bij evenementen en de wijze van bestemmen van het perceel Hooftstraat 254.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

De wijzigingen hebben betrekking op de artikelen 7.3 en 38.2 van de planregels en op het perceel Hooftstraat 254 op de verbeelding.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het besluit tot vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan Alphen Stad met bijbehorende bestanden ligt van 9 april tot en met 20 mei 2020 voor een ieder ter inzage op de volgende wijzen:

  • Digitaal is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van: NL.IMRO.0484.01alphenstad-VA02

  • Gebruikelijk ook op papier bij de informatiebalie van het gemeentehuis Alphen aan de Rijn. Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn. Maar in verband met de maatregelen als gevolg van het Coronavirus zijn de stukken feitelijk alleen op afspraak in te zien. Hiervoor dient u een afspraak te maken via 14 0172. De meest actuele informatie hiertoe kunt u vinden op de website www.alphenaandenrijn.nl op de pagina’s over het Coronavirus.

Hoe kunt u beroep instellen

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging (9 april 2020 t/m 20 mei 2020) kan tegen het besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2020 beroep worden ingesteld door belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad op 26 maart 2020 bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 8 april 2020

Naar boven