Bestemmingsplan “Lidl Wielewaal”

Logo Geldrop-Mierlo

 

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo op 2 maart 2020 het bestemmingsplan ‘Lidl Wielewaal’ gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Aanleiding

Aan de Wielewaal/Nuenenseweg, op de hoek aan de rotonde, ligt een verouderd winkelcentrum met bovenappartementen. Dit winkelcentrum zal in zijn geheel worden gesloopt. Supermarkt Lidl is voornemens de huidige Lidl vestiging in het winkelcentrum 'De Coevering' te verplaatsen naar een nieuw te bouwen vestiging op de plaats van het verouderde winkelcentrum. Deze ontwikkeling past niet binnen de geldende bestemmingsplanregeling voor de locatie. Op basis van de thans nog geldende bestemming 'Gemengde doeleinden' is detailhandel in de vorm van een supermarkt niet mogelijk.

Door middel van dit bestemmingsplan kan aan het planvoornemen de benodigde ruimte worden gegeven. De nu nog als 'Gemengde doeleinden' bestemde gronden worden omgezet naar de bestemming 'Detailhandel' met de aanduiding 'supermarkt'. De aanwezige bedrijfsbestemming aan de Wielewaal wordt omgezet naar de bestemming ‘verkeer’ om de parkeerplaatsen mogelijk te maken. Tevens wordt een klein deel als 'Wonen' bestemd, omdat deze gronden eigendom zijn van de naastgelegen woning aan de Weegbree 2.

Het voorliggende bestemmingsplan maakt het beoogde planvoornemen juridisch-planologisch mogelijk.

Wijzigingen

 

De door de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen, aangebrachte wijzigingen, hebben betrekking op:

 

  • 1.

    Een aanpassing van de planregels en planverbeelding ter hoogte van de locaties waar op basis van het akoestisch onderzoek een geluidwerende erfscheiding moet worden opgericht;

  • 2.

    Een aanpassing van de planregels voor de bestemming ‘Bedrijf – nutsvoorziening’ omdat de mogelijkheid een telecommunicatiemast van 40 meter hoogte op te richten in de planregels wordt geschrapt;

  •  

 

Inzage

Met ingang van 10 april 2020 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien van maandag tot en met vrijdag in de publiekshal van het gemeentehuis, De Meent 2 in Geldrop. Op deze locatie zijn voorzieningen getroffen in het kader van het weren van het Corona-virus.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl, en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren

Belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend in de ontwerp-fase. Als gevolg van de gewijzigde vaststelling kan verder ook door iedere belanghebbende beroep ingesteld worden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn doorgevoerd.

 

 

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden.

 

Meer informatie

Als u buiten voornoemde tijden de stukken wilt inzien of een toelichting op de stukken wilt, kunt u telefonisch een afspraak maken met Peter Verstraaten van de afdeling Ruimte via 040-2893893.

 

Geldrop-Mierlo, 9 april 2020.

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

N.J.H. Scheltens J.C.J van Bree

secretaris burgemeester

Naar boven