Ontwerpbestemmingsplan ‘Halve Maanweg’ en voorgenomen vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Doesburg

 

Burgemeester en wethouders van Doesburg geven kennis van de terinzagelegging van het ontwerpwijzigingsplan ‘Halve Maanweg’.

Het bestemmingsplan is opgesteld om de realisatie van een appartementencomplex met 24 sociale huurappartementen ter plaatse van het voormalige kantoorgebouw van Woonservice IJsselland mogelijk te maken. Het ontwerp gaat uit van een gebouw met twee vleugels, parallel aan de F.D. Rooseveltsingel en de Halve Maanweg. De vleugels hebben vier bouwlagen, waarbij de onderste laag wordt gebruikt voor parkeren. De hoek van het gebouw wordt als een bijzonder accent vormgegeven en krijgt een extra bouwlaag. Aan de achterzijde, tussen de nieuwe woningen en de politie-/brandweerkazerne wordt een openbare parkeerplaats ingericht. De groenstrook en de bomen langs de F.D. Rooseveltsingel blijven met het plan in stand, evenals de hier gelegen vleermuiskelder.

 

Ten gevolge van het verkeer over de F.D. Rooseveltsingel en de Halve Maanweg wordt de ambitiewaarde en de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting op de nieuw te bouwen appartementen overschreden. De bovengrens en de maximaal te ontheffen geluidsbelasting wordt niet overschreden. De gemeente is voornemens voor deze appartementen een hogere waarde vast te stellen. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere grenswaarde opgesteld.

 

Zienswijzentermijn

Het ontwerpwijzigingsplan (bestaande uit een toelichting, regels, een verbeelding en bijlagen) en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen met ingang van donderdag 9 april gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren kan dit via een telefonische afspraak met de heer H. Schuiling (0313 481401).

 

Inzien ontwerpwijzigingsplan

In verband met het coranavirus kunt u het ontwerpwijzigingsplan op het stadhuis (Philippus Gastelaarsstraat 2) uitsluitend inzien na het maken van een telefonische afspraak via de publieksbalie. Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur. Het juridisch bindende bestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0221.BPL19003HBI-ON01). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website.

 

 

Doesburg, 8 april 2020

Drs. L.W.C.M. van der Meijs, burgemeester

P. Werkman, gemeentesecretaris

Naar boven