Ontwerpbestemmingsplan "De Marke III fase 2, Hengevelde".

Logo Hof van Twente

Van 2 april 2020 tot en met 13 mei 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan "De Marke III fase 2, Hengevelde" voor een ieder ter inzage.

 

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van de 2e fase van de wijk Marke III in Hengevelde mogelijk. Deze fase bestaat in totaal uit 69 nieuwe woningen. Voor het te ontwikkelen gebied tussen de Needsestraat, de Janninksweg en de Diepenheimsestraat is in 2014 het bestemmingsplan 'De Marke III, Hengevelde' vastgesteld, met als doel om hier een nieuwe woonwijk juridisch-planologisch mogelijk te maken. Nu de eerste fase bijna geheel is uitgegeven is de gemeente Hof van Twente voornemens fase 2 te ontwikkelen, de zuidelijke locatie van het plangebied.

 

Ten opzichte van het oorspronkelijk stedenbouwkundig plan uit 2014 zijn er aanpassingen doorgevoerd om in te kunnen spelen op de actuele behoefte aan kavels voor starters- en levensloopbestendige woningen.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien: 

 

Vanwege het Corona-virus wordt het niet aangeraden om het ontwerp bestemmingsplan in het gemeentehuis in te zien. Wij verzoeken u het betreffende plan via bovenstaande links te raadplegen. Mocht u contact willen met een van de medewerkers over het plan, dan verzoeken wij u dit telefonisch met de beleidsmedewerkers Ruimtelijke Ontwikkeling af te stemmen (0547-858585).

 

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.HExDeMarkeIIIfase2-/NL.IMRO.1735.HExDeMarkeIIIfase2-OP10

 

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Ontwerpbeeldkwaliteitplan "Marke III - Hengevelde".

 

Naast het ontwerpbestemmingsplan ligt ook het ontwerpbeeldkwaliteitplan "Marke III - Hengevelde" van 2 april 2020 tot en met 13 mei 2020 voor een ieder ter inzage.

 

Dit plan legt de beeldkwaliteitcriteria vast voor de uitbreidingswijk De Marke III in Hengevelde.

 

Het ontwerpbeeldkwaliteitplan ligt als bijlage bij het bestemmingsplan "De Marke III fase 2, Hengevelde" ter inzage en is in te zien:

 

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder op grond van de gemeentelijke inspraakverordening schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Ontwerpbeschikking hogere waarde Wet geluidhinder.

 

De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente is voornemens het bestemmingsplan “De Marke III, Hengevelde” te herzien. Dit plangebied is in twee delen gesplitst en fase 2 wordt nu uitgewerkt.

Alle wegen hebben van rechtswege een geluidszone. Nieuwe woningen gelegen binnen de zone van een weg of een spoorweg moeten in principe op zodanige afstand worden geprojecteerd dat voldaan wordt aan de voorkeursgrenswaarde die de Wet geluidhinder daaraan stelt. De locatie is gelegen binnen de geluidzones van de Needsestraat (N740) en de Janninksweg. Uit onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting hoger is dan de voorkeursgrens-waarden voor wegverkeerslawaai. Burgemeester en wethouders stellen voor deze woningen een hogere waarde tot maximaal 59 dB vast.

 

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

 

1 april 2020.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. D. Lacroix, secretaris.

Naar boven