Gemeente Amsterdam - besluit hogere waarden, Wet geluidhinder - het gebruik voor onderwijsdoeleinden van de drie meest westelijke torens van het voormalig ING-kantoorgebouw - Bijlmerplein 88, Amsterdam

Logo Amsterdam

Het college van Burgemeester en wethouders van Amsterdam maakt ingevolge artikel 3:42 lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) alsmede artikel 110c lid 2 van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam heeft op 26 maart 2020 besloten tot de vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder ten behoeve van het gebruik voor onderwijsdoeleinden van de drie meest westelijke torens (torens a, b en c) van het voormalig ING-kantoorgebouw (ook bekend als ‘het Zandkasteel’), gelegen aan het Bijlmerplein 888 te Amsterdam. De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

Het besluit vaststelling hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 maart 2019 ter inzage bij:

  • Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150

Voor het fysiek inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020.

Het besluit en bijbehorende stukken kunnen ook via de e-mail ontvangen worden. Hiertoe kunt u de publicatie van het besluit inzien op de website https://bekendmakingen.amsterdam.nl/bekendmakingen/stadsdeel-zuidoost/2020/week-13/besluiten/besluit-hogere/. Hier kunt u op de blauwe knop (‘Vergunningsstukken per e-mail opvragen’) drukken voor het opvragen van het besluit en onderliggende stukken per e-mail.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u - als u belanghebbende bent bij het besluit - binnen zes weken vanaf de dag na bekendmaking daarvan, bezwaar maken. De bekendmakingdatum is de datum van deze publicatie. Als datum van uw bezwaar geldt het poststempel op uw bezwaarschrift.

Stuur uw bezwaarschrift naar:

Gemeente Amsterdam

T.a.v. Juridisch Bureau

Postbus 483

1000 AL Amsterdam

Naar boven