Ontwerp beschikking omgevingsvergunning (uitgebreide voorbereidingsprocedure), ontwerp verklaring van geen bedenkingen en ontwerpbesluit Hogere waarden, Bovenheigraaf 182A en 182B te Wezep

Logo Oldebroek

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend, dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 van de Wabo, medewerking te verlenen aan een afwijking van het bestemmingsplan. De afwijking maakt het planologisch mogelijk om op het perceel Bovenheigraaf 182A en 182B te Wezep (inbreidingslocatie tussen de Bovenheigraaf en de Oranjeboomlaan) het volgende toe te staan: de bouw van twee seniorenwoningen met bijgebouwen en de aanleg van een uitrit. De daarvoor ingediende aanvraag om omgevingsvergunning is in strijd met de aldaar geldende woonbestemming. Het zaaknummer van de aanvraag betreft 0269201700554.

 

De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 19 april 2018 besloten een (ontwerp) verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de afwijking van het bestemmingsplan.

 

De ontwerpbeschikking omgevingsvergunning, de daarbij behorende stukken en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen liggen met ingang van woensdag 1 april 2020 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de betreffende stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek *. De stukken zijn ook digitaal beschikbaar op www.oldebroek.nl.

 

Ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 110c, eerste lid van de Wet geluidhinder, bekend dat het ontwerpbesluit Hogere waarden en de daarbij behorende stukken voor het perceel Bovenheigraaf 182B te Wezep met ingang van woensdag 1 april 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt. U kunt de betreffende stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek *. De stukken zijn ook digitaal beschikbaar op www.oldebroek.nl. Het zaaknummer van het ontwerpbesluit betreft 0269201800171.

Op grond van de het Besluit geluidhinder mag het weggeluid bij de gevels van nieuwe woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevel van de nieuw te bouwen woning Bovenheigraaf 182B in Wezep bedraagt echter maximaal 49 decibel. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor die woning een hogere geluidsbelasting toe te staan van maximaal 49 decibel.

 

Stukken inzien op het gemeentehuis

* : Nu het gemeentehuis in verband met het coronavirus gesloten is, kunt u niet meer even binnenlopen om de stukken te bekijken die ter inzage liggen. Wilt u de stukken die ter inzage liggen toch graag inzien, dan kan dat. Dit ondanks dat de stukken ook online te bekijken zijn via de website www.oldebroek.nl . Deze digitale werkwijze heeft op dit moment onze voorkeur. U kunt een afspraak maken om de stukken toch in het gemeentehuis in te zien. Een afspraak maken kan via 0525 63 82 00 of via www.oldebroek.nl . In overleg met de betrokken medewerkers is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat een papieren exemplaar van de stukken die u wilt inzien bij u thuis worden bezorgd.

 

Zienswijze indienen

Iedereen kan van 1 april 2020 tot en met 12 mei 2020 tegen de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning en tegen de ontwerp verklaring van geen bedenkingen schriftelijk en gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, Raadhuisplein 1, 8096 CP in Oldebroek. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefoonnummer: 0525 638200.

 

Wanneer er zienswijzen tegen de ontwerp verklaring van geen bedenkingen worden ingediend, zullen burgemeester en wethouders deze zienswijzen ter beoordeling aan de gemeenteraad voorleggen.

 

Iedere belanghebbende in de zin van de Algemene wet bestuursrecht kan van 1 april 2020 tot en met 12 mei 2020 tegen het ontwerpbesluit Hogere waarden schriftelijk een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefoonnummer: 0525-638200.

 

Wij maken u erop attent dat u alleen beroep tegen de uiteindelijke beschikking omgevingsvergunning kunt indienen als u ook een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning en u belanghebbende bent.

 

Oldebroek, 31 maart 2020

Naar boven