Ontwerpbestemmingsplan Laan ten Boomen 30, Lierop

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening, artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 3 april 2020 het ontwerpbestemmingsplan “Laan ten Boomen 30, Lierop” met identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02020003-OW01 gedurende zes weken ter inzage ligt. De termijn eindigt op donderdag 14 mei 2020.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Laan ten Boomen 30, Lierop voorziet in een planologisch-juridische wijziging van de woonfunctie naar een maatschappelijke functie voor de huisvesting van maximaal 12 personen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en/of autisme spectrum stoornis in het Rijksmonumentale pand Laan ten Boomen 30 te Lierop. Tevens is er de mogelijkheid tot dagbesteding. Op eigen terrein wordt voorzien in voldoende parkeerplaatsen.

Besluit vaststelling hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Someren zijn voornemens om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder voor het nieuwe gebruik. Uit het verrichte akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting op de gevels hoger is dan de voorkeursgrenswaarde. Hogere grenswaarden kunnen worden vastgesteld onder de voorwaarden dat een binnenniveau van maximaal 33 dB in de woning is gegarandeerd en bij de indeling van het pand voldoende verblijfsruimte(n) aan de zijde van de geluidsluwe gevel zijn gelegen.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, kent het gemeentehuis op dit moment specifieke bezoekregels. Kijkt u op www.someren.nl voor de actuele bezoekmogelijkheden. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02020003-OW01.

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzage termijn kunnen mondelinge en schriftelijke zienswijzen worden ingediend door:

 

  • een ieder over het ontwerpbestemmingsplan ‘Laan ten Boomen 30, Lierop’. U dient uw zienswijze te richten aan de gemeenteraad van Someren.

  • belanghebbenden over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder. U dient uw zienswijze te richten aan het college van burgemeester en wethouders.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden geadresseerd aan: Postbus 290, 5710 AG Someren. Degenen die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken, nadere vragen hebben of het plan buiten de openingstijden willen in zien kunnen binnen de genoemde termijn contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888.

Naar boven