Voorbereidingsbesluit Woningsplitsing en kamerverhuur Zaanstad

Logo Zaanstad

 

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 maart 2020 heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gehele grondgebied van Zaanstad, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart, vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0479.VBZaanstadwonen-0001 en te verklaren dat een bestemmingsplan met betrekking tot woningsplitsing en kamerverhuur wordt voorbereid.

Het besluit bevat tevens een verbod om het gebruik van gronden en/of bouwwerken, of een deel daarvan, te wijzigen met het doel woningen te splitsen of deze om te zetten in (on)zelfstandige woonruimtes/kamerverhuur ten behoeve van vestiging van meer dan één huishouden, voor zover dit gebruik nog niet legaal bestaat op de dag van inwerkingtreding van dit voorbereidingsbesluit.

 

Zaanstad wil de druk op de fysieke leefomgeving beter beschermen door woningsplitsing en kamerverhuur verder te reguleren. Het voorbereidingsbesluit is gericht op het tegengaan van ontwikkelingen die het verwezenlijken van deze ambitie in de weg staan.

 

Het voorbereidingsbesluit treedt inwerking op de dag na bekendmaking en geldt voor de duur van één jaar.

 

Inzage

Dit voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken is met ingang van 2 april 2020 digitaal in te zien via:

de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl;

Daarnaast

  • als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoek onder ‘Voorbereidingsbesluit’);

in papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 - 16:00 uur en vrijdag van 08:30 - 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

 

Tegen het voorbereidingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open.

 

 

Zaandam, 1 april 2020

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven