Kennisgeving ontwerp van de actualisatie van Mariene Strategie deel 2, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Van vrijdag 3 april tot en met donderdag 14 mei 2020 kunt u een zienswijze geven over het ontwerp van de actualisatie van Mariene Strategie deel 2. In deze kennisgeving leest u hoe u dat kunt doen.

De Europese Kaderrichtlijn Mariene Strategie (KRM) verplicht de lidstaten van de Europese Unie om hun zeeën schoner en gezonder te maken. Nederland stelt daarom voor het Nederlandse deel van de Noordzee periodiek een Mariene Strategie op.

De Mariene Strategie bestaat uit drie delen. Het monitoringprogramma vormt deel 2 van de Mariene Strategie voor het Nederlandse deel van de Noordzee. Dit KRM-monitoringprogramma beschrijft de onderwerpen die gemonitord zullen worden, waaronder biodiversiteit, zeebodemintegriteit, vervuilende stoffen, marien zwerfvuil en onderwatergeluid, en de manier waarop die monitoring plaatsvindt.

De KRM schrijft voor dat het monitoringprogramma elke zes jaar wordt geactualiseerd. Dit betekent dat in 2020 de actualisatie moet plaatsvinden van het monitoringprogramma uit 2014. Na vaststelling wordt dit geactualiseerde monitoringprogramma aan de Europese Commissie gerapporteerd.

Uw zienswijze is welkom

Een zienswijze indienen kan op 3 manieren. U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.

Digitaal

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via: www.platformparticipatie.nl/marienestrategie. U kunt vanaf 3 april 2020 een zienswijze indienen.

Mondeling

Bel tijdens kantooruren via telefoonnummer 070 456 89 99.

Post

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Directie Participatie

o.v.v. Mariene Strategie deel 2

Postbus 20901

2500 EX Den Haag

Stukken bekijken

Alle documenten staan vanaf 3 april 2020 op: www.platformparticipatie.nl/marienestrategie. Op papier kunt u de stukken van vrijdag 3 april tot en met donderdag 14 mei 2020 tijdens reguliere openingstijden bekijken bij:

  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijnstraat 8, Den Haag (alleen op afspraak, telefoon 070 456 89 99).

  • Daarnaast zijn de stukken op alle provinciehuizen in Nederland in te zien.

In verband met de kabinetsmaatregelen ter bestrijding van het Coronavirus COVID-19 kan het voorkomen dat de inzagelocaties niet of beperkt open zijn.

Houdt hier rekening mee en neem vooraf telefonisch contact op met de locatie.

Vervolg

De zienswijzen worden beantwoord in een nota van antwoord. Deze nota wordt bekendgemaakt als de Mariene Strategie deel 2 is vastgesteld.

De huidige planning hiervoor is medio 2020. Heeft u een zienswijze ingediend, dan wordt u hierover door de directie Participatie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geïnformeerd.

Informatie

Meer informatie op: www.platformparticipatie.nl/marienestrategie.

Vragen over de procedure? Bel via telefoonnummer 070 456 89 99 (directie Participatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat).

Inhoudelijke vragen over het project? Bel via telefoonnummer 06 52 74 00 36 of 06 52 74 00 37 (secretariaat Marien en Internationaal Waterbeleid van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat).

Naar boven