Vastgesteld bestemmingsplan 8e herziening “Chw bestemmingsplan Kernen gemeente Dalfsen 2016, Nieuwstraat 17B”

Logo Dalfsen

Doel van het plan

Dit plan maakt het mogelijk maximaal 7 woningen (vrijstaand en/of twee onder één kap) te bouwen op de locatie aan de Nieuwstraat 17B in Lemelerveld.

Gewijzigd vastgesteld

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan. Het bouwvlak voor de woningen is aangepast, zodat dit overeenkomt met de verkavelingsvarianten uit de stedenbouwkundige visie. De kavels verspringen iets ten opzichte van de straat. Ook zijn de bestemmingsvlakken ‘wonen’ en ‘tuin’ aangepast, zodat ook deze aansluiten bij de varianten uit de stedenbouwkundige visie. Verder is in paragraaf 3.2.8.3 van de toelichting een opmerking opgenomen over mogelijke lichthinder afkomstig van de buitenverlichting van de naastgelegen tennisbanen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken van 1 april 2020 tot en met 13 mei 2020 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen. Het gemeentehuis in Dalfsen is vanwege het coronavirus alleen op afspraak geopend van 8.30 tot 12.30 uur. U kunt een afspraak maken door met de gemeente Dalfsen te bellen via telefoonnummer 14 0529.

Reageren?

Beroep tegen het besluit instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

  • 1.

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • 2.

    belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen.

In werking treden plan (geldigheid)

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Als u dit niet wilt vanwege een spoedeisend belang of omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan wordt de werking van het plan uitgesteld totdat op dat verzoek is beslist.

Kosten

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie

U kunt het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0148.DKernen2016hz8-vs01 ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0148/.

Dalfsen, 31 maart 2020

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

Naar boven