Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (Gaasperdammerweg), Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een tracébesluit. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infra­structuur en Waterstaat kennis van het feit dat de volgende ontwerpbesluiten zijn genomen.

Welke ontwerpbesluiten zijn genomen en liggen ter inzage?

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg). De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere. De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot; er wordt een circa 3 km lange tunnel gebouwd die zorgt voor schonere lucht en minder geluid. Het werk aan de Gaasperdammerweg is klaar in 2020.

De grondslag voor de werkzaamheden aan de A9 is het tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere 2011 en het tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere 2013.

Voor de uitvoering van de tracébesluiten zijn nevenstaande ontwerpbesluiten genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft een tweetal op 18 maart 2020 afgegeven ontwerpbesluiten van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam, op aanvragen van aannemerscombinatie IXAS Gaasperdammerweg B.V. voor een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen als bedoeld in artikel 2.1, lid 1 sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

  • Het ontwerpbesluit met zaaknummer 9411632 betreft het oprichten van een fietsbrug (parkbrug 21c) nabij het Reigersbospad (kadastrale locatie L 12305) te Amsterdam.

  • Het ontwerpbesluit met zaaknummer 9411641 betreft het oprichten van een fietsbrug (parkbrug 21f) nabij de Klieverinkweg (kadastrale locatie L 1232105) te Amsterdam.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 31 maart 2020 tot en met 11 mei 2020 ter inzage. De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 31 maart 2020 tot en met 11 mei 2020 ter inzage. Het ontwerpbesluit is beschikbaar via de website: loket.odnzkg.nl/actuele-bekendmakingen onder ‘Lijst van actuele bekendmakingen’. Indien u vragen heeft ten aanzien van het inzien van de stukken kunt u bellen via telefoonnummer 088 – 567 02 00.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 31 maart 2020 tot en met 11 mei 2020 kan eenieder tegen de ontwerpbesluiten schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken.

  • U kunt hiertoe gebruikmaken van het contactformulier op loket@odnzkg.nl/digitale-formulieren.

  • Voorts kunt u een schriftelijke zienswijze sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam, p/a de Algemeen directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Ebbehout 31, 1507 EA Zaandam.

  • Indien u mondelinge zienswijzen wilt inbrengen, kunt u eveneens gebruikmaken van het contactformulier op loket@odnzkg.nl/digitale-formulieren. Er wordt dan contact met u opgenomen.

Indien u niet wilt dat uw naam en adres bekendgemaakt worden, dient u dit duidelijk aan te geven.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen een ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op een ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Heeft u vragen over deze procedure, dan kunt u gebruikmaken van het contactformulier op: loket@odnzkg.nl/digitale-formulieren. Er wordt dan contact met u opgenomen.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven