Provincie Noord-Holland - Waterwet, rectificatie, watervergunning onttrekken grondwater bouwkuipen (Nieuwe Zeesluis IJmuiden - Cluster 51)

Logo Noord-Holland

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied maakt namens Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bekend dat de Inspectie Leefomgeving en Transport namens de minister van Infrastructuur en Waterstaat op verzoek van OpenIJ EPC v.o.f. heeft besloten om de watervergunning van OpenIJ EPC v.o.f. van 30 oktober 2019 met kenmerk 372768 aan te passen. De aanpassing betreft het wijzigen van de vergunde grondwateronttrekkingsdebieten, die onjuist zijn ten gevolge van het invullen van verkeerde debieten op het aanvraagformulier van de watervergunning.

De watervergunning heeft betrekking op het onttrekken van grondwater in de vijf tijdelijke bouwkuipen van de nieuwe sluishoofden met een tijdelijke instandhoudingstermijn tot en met 31 maart 2021. Het betreft een beschikking ten behoeve van de aanleg en het gebruik van een nieuwe zeesluis te IJmuiden (het project Nieuwe Zeesluis IJmuiden). De nieuwe zeesluis dient ter vervanging van de Noordersluis, welke zijn technische levensduur heeft bereikt. Naast de scheepvaartfunctie dient de zeesluis tevens als primaire waterkering voor een groot deel van Noordwest-Nederland.

Aanvrager: OpenIJ EPC v.o.f.

Zaaknummer: 9142333

Meer informatie over deze beschikking kunt u vinden op de website loket.odnzkg.nl onder bekendmakingen. Heeft u een vraag over de beschikking, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier op loket.odnzkg.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

 

Naar boven