Wijzigingsplan de Haspel-boven 1A, 3 en 5 Zevenhuizen vastgesteld

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 17 maart 2020 het wijzigingsplan de Haspel-boven 1A, 3 en 5 Zevenhuizen gewijzigd hebben vastgesteld. Het plan ligt voor een ieder ter inzage.

Eveneens maken zij bekend zij op 17 maart 2020 hebben besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen ontwikkeling anderszins is verzekerd.

Inhoud van het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan voorziet in het juridisch planologisch mogelijk maken om op het perceel aan de Haspel-boven 1A Zevenhuizen een extra woning te bouwen ter compensatie van de sloop van voormalige agrarische bebouwing op het perceel de Haspel-boven 3. Deze wijzigingsbevoegdheid is opgenomen in de regels van het bestemmingsplan Buitengebied Leek, partiële en correctieve herziening 2016.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het wijzigingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan. De vastgestelde wijzigingen hebben betrekking op:

  • 1.

    een aanpassing van het landschaps- en stedenbouwkundig plan op het punt van de beplanting (ruwe berk/zwarte els) en een deel van de toegangsweg;

  • 2.

    paragraaf 5.2 van de toelichting is aangevuld;

  • 3.

    in de gebruiks- en de bouwregels is een voorwaardelijke verplichting opgenomen.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan de Haspel-boven 1A, 3 en 5 Zevenhuizen met bijbehorende stukken ligt vanaf 27 maart 2020 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), locatie Hooiweg 9, Zuidhorn. Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1969.WZBG19HERS2-VA01.)

Beroep

Tegen het collegebesluit kan tot en met 8 mei 2020 beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    degene die een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende is;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om hun zienswijzen tegen het ontwerp van het wijzigingsplan kenbaar te maken;

  • 3.

    belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een gewijzigd onderdeel van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden uw naam, adres, handtekening en de dagtekening. Ook geeft u een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Zo mogelijk moet een kopie van het besluit worden meegezonden. Het beroep kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen via: digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van het college in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het KCC (tel. 14 0594).

 

Naar boven