Voorontwerp bestemmingsplan ‘Hoog Dalem, actualisatie middengebied’

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van de Inspraakverordening 2011, bekend dat met ingang van woensdag 1 april 2020 tot en met dinsdag 12 mei 2020 voor iedereen ter inzage ligt:

 

Het voorontwerp bestemmingsplan ‘Hoog Dalem, actualisatie middengebied’, evenals de daarop betrekking hebbende stukken (identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2018184). 

 

Het plangebied (4208) betreft het middengebied van de in aanbouw zijnde woonwijk Hoog Dalem, ten oosten van de bestaande kern Gorinchem. Het plangebied is als volgt globaal begrensd:

  • 1.

    westzijde: het maatschappelijk voorzieningengebied van Hoog Dalem;

  • 2.

    noordzijde: het winkeleiland en de noordelijke eilanden van Hoog Dalem;

  • 3.

    oostzijde: het buitengebied;

  • 4.

    zuidzijde: de zuidelijke eilanden van Hoog Dalem.

     

    Het bestemmingsplan is opgesteld om de realisatie van maximaal 376 woningen met bijbehorende privé- en openbare verblijfsruimte mogelijk te maken.

     

    Ter inzage

    Het bestemmingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

     

    In verband met de huidige richtlijnen van het rijk betreffende het coronavirus wordt het bestemmingsplan niet in de informatiehoek van het stadhuis van de gemeente Gorinchem ter inzage gelegd. Wilt u het bestemmingsplan op deze wijze toch inzien? Stuur dan een mail naar gemeente@gorinchem.nl. Wij sturen het plan dan per mail in PDF naar u toe. Zo hoeft u niet naar het stadhuis te komen.

     

    Inspraakreacties

    Met ingang van woensdag 1 april 2020 tot en met dinsdag 12 mei 2020 kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge inspraakreactie naar voren worden gebracht.

     

    Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De inspraakreactie dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

     

    Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie kunt u contact opnemen met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer 140183. Wilt u nadere informatie over het bestemmingsplan? Neemt u dan ook contact op met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer 140183.

     

Geen Inloopavond

Vanwege de huidige richtlijnen van het rijk omtrent het coronavirus wordt ten behoeve van de inspraak geen inloopavond gehouden.

 

Gorinchem 31 maart 2020

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Gorinchem,

Namens deze:

A. Rietveld

Naar boven