Ontwerp bestemmingsplan Raadhuislaan 1 Harmelen, ontwerp besluit hogere grenswaarde geluid en m.e.r.- beoordelingsbesluit

Logo Woerden

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ’Raadhuislaan 1, Harmelen’ met identificatienummer NL.IMRO.0632.bpraadhuislaan-ow01 en het ontwerp besluit hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage ligt van 26 maart 2020 tot en met 8 mei 2020.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij kunnen instemmen met de (vormvrij) m.e.r.-beoordeling zoals verwoord in het ontwerp bestemmingsplan. De (vormvrije) m.e.r.-beoordeling is opgenomen in paragraaf 6.2 van het Bestemmingsplan Raadhuislaan 1 (d.d. 3 februari 2020).

Plangebied en doel

Aanleiding voor dit plan is de voorgenomen bouw van maximaal 24 appartementen aan de Raadhuislaan 1 in Harmelen. Op de beoogde locatie bevond zich het gemeentehuis van Harmelen. Ter plaatse vigeert momenteel het bestemmingsplan ’Kern Harmelen‘. Op basis van dit bestemmingsplan is de bouw van appartementen niet toegestaan. Derhalve wordt met voorliggend bestemmingsplan de gewenste ontwikkeling van de appartementen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan en bijbehorende relevante stukken en het ontwerp besluit hogere grenswaarde geluid kunt u tijdens de genoemde termijn inzien op www.woerden.nl > inwoners > bouwen, verbouwen en slopen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0632.bpraadhuislaan-ow01.

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. Wilt u de stukken op papier inzien, dan kunt u telefonisch contact opnemen via het algemene telefoonnummer 140348.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze indienen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u per post indienen gericht aan de Gemeenteraad Woerden, p.a. team Ruimtelijke plannen, Postbus 45, 3440 AA Woerden o.v.v. zienswijze ‘ontwerp bestemmingsplan Raadhuislaan 1, Harmelen’ en uw email-adres.

Schriftelijke zienswijzen kunnen ook digitaal worden ingediend middels uw digid. Het digitale formulier kunt u vinden op www.woerden.nl>inwoners>melding-klacht-bezwaar-maken>zienswijze-indienen. Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerp-bestemmingsplan of het ontwerpbesluit voor de hogere waarde wegverkeerslawaai. Zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan worden door de gemeenteraad behandeld. Zienswijzen tegen een ontwerpbesluit hogere waarde, worden door burgemeester en wethouders behandeld.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een terugbelafspraak maken via het algemene telefoonnummer 140348.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit voor het nieuwe bestemmingsplan. Tegen dit besluit kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u wel geven in een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan.

 

Naar boven