Ontwerpbestemmingsplan “Bentelo Buiten”.

Logo Hof van Twente

[Van 26 maart 2020 tot en met 6 mei 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Bentelo Buiten” voor een ieder ter inzage.

 

In de in 2015 door de gemeenteraad vastgestelde structuurvisie “Bentelo 20230” is de woonlocatie “Bentelo Buiten” opgenomen. Het voornemen is om in deze uitbreidingswijk van Bentelo 12 woningen te bouwen. Op basis van de verdeling uit het marktonderzoek wordt in het plan uitgegaan van 6 rijwoningen, 2 vrijstaande woningen en 4 twee-onder-een-kappers. Om optimaal aan de wensen van de inwoners van Bentelo tegemoet te komen, is gekozen het vervolgtraject samen met de toekomstige eigenaren van de woningen op te zetten. Dit maakt dat de ontwikkeling van Bentelo Buiten een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap-project (CPO) wordt, waarbij de lokale bevolking de plek van een projectontwikkelaar inneemt. Door de gemeente worden alleen een aantal technische eisen gesteld, zodat er voor de Benteloërs voldoende ruimte is om zelf invulling aan hun woonomgeving. De verdere uitwerking van de woningbouwlocatie (stedenbouwkundig ontwerp, beeldkwaliteitsplan, vormgeving openbare ruimte etc.) zal plaatsvinden in samenspraak met de toekomstige bewoners: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Voorliggend bestemmingsplan biedt voldoende ruimte om flexibel in te spelen op de uitwerking van het inrichtingsplan.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien: 

Vanwege het Corona-virus wordt het niet aangeraden om het ontwerp bestemmingsplan in het gemeentehuis in te zien. Wij verzoeken u het betreffende plan via bovenstaande links te raadplegen. Mocht u contact willen met een van de medewerkers over het plan, dan verzoeken wij u dit telefonisch met de beleidsmedewerkers Ruimtelijke Ontwikkeling af te stemmen (0547-858585).

 

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.BNxBenteloBuiten-/NL.IMRO.1735.BNxBenteloBuiten-OP10.

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

 

Ontwerpbeeldkwaliteitsplan “Bentelo Buiten”

 

Naast het ontwerpbestemmingsplan ligt ook het ontwerpbeeldkwaliteitsplan “Bentelo Buiten” van 26 maart 2020 tot en met 6 mei 2020 voor een ieder ter inzage.

 

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ligt als bijlage bij het bestemmingsplan “Bentelo Buiten” ter inzage en is in te zien:

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder op grond van de gemeentelijke inspraakverordening schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

 

25 maart 2020.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. D. Lacroix, secretaris.

Naar boven