Bestemmingsplan “Ekkersrijt; Jansen Kanaaldijk Zuid 24”

Logo Son en Breugel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat de gemeenteraad op 12 maart 2020 het bestemmingsplan “Ekkersrijt; Jansen Kanaaldijk Zuid 24” (NL.IMRO.0848.BP715EKKERSRIJT-VA01) heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan betreft een gedeeltelijke reparatie van het bestemmingsplan ”Ekkersrijt; herziening 2017”. Het gaat om het herbestemmen van het perceel Kanaaldijk Zuid 24 waar als gevolg van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State van 11 april 2019 een nadere afweging voor diende te worden gemaakt.

Als gevolg hiervan is de wijzigingsbevoegdheid voor een eventuele realisatie van een nieuwe ontsluitingsweg voor het perceel Kanaaldijk Zuid 24 langs het kanaal naar de Verlengde Huizingalaan, zoals opgenomen in het bestemmingsplannen “Ekkersrijt” en “Ekkersrijt; herziening 2017”, vervallen. De bestemming van het perceel Kanaaldijk Zuid 24 is niet gewijzigd.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 26 maart 2020 tot en met woensdag 6 mei 2020 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Dienstverlening Publiek in het gemeentehuis (locatie Vijverberg) aan Ruysdaelstraat 2 in Son en Breugel.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan “Ekkersrijt; herziening 2017” zijn aangebracht.

 

Het beroepsschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat dat verzoek is beslist.

 

Son en Breugel, 25 maart 2020

Naar boven