Gemeente Leiden - Vestiging voorkeursrecht Telderskade 42 (sauna)

Logo Leiden

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend, dat zij op grond van artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op 24 maart 2020 hebben besloten het perceel kadastraal bekend gemeente Leiden, sectie O nummer 3725 A2, aan te wijzen als perceel waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Het perceel ligt aan de Telderskade 42 (sauna) te Leiden. Het huidige gebruik van het aangewezen perceel wijkt af van het voorgestane gebruik als maatschappelijke functies/wonen/parkeren. De aanwijzing treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

Werkingsduur

De aanwijzing vervalt van rechtswege na drie maanden of zoveel eerder als de gemeenteraad een besluit neemt tot verlenging van de aanwijzing. Burgemeester en wethouders zijn dan ook voornemens de raad van de gemeente Leiden voor te stellen om op grond van artikel 2 juncto 5 Wvg de aanwijzing te verlengen voor een periode van maximaal drie jaar. Binnen deze periode dient de gemeenteraad de aanwijzing te bestendigen op basis van een door haar vastgesteld planologisch kader.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop het aangewezen perceel, de naam van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 26 maart 2020 voor een ieder kosteloos ter inzage in het Stadskantoor, Bargelaan 190, geopend maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur, donderdag ook 17.00-20.00 uur en zaterdag 9.00-13.00 uur.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit tot aanwijzing van voormeld perceel staat op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken na het in werking treden van het besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Zienswijzen

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden en gelet op artikel 4:8 van de Awb worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om tot 10 april 2020, schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de gemeenteraad van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Indien belanghebbenden hun zienswijze mondeling kenbaar wensen te maken, kunnen zij contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Grond Vastgoed Markt, tel. (071) 5165952.

Naar boven