Vaststelling Visie Lankes, gemeente Uden

Logo Uden

Vaststelling Visie

Burgemeester en wethouders van Uden maken bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2020 de ‘Visie Lankes’, met inachtneming van de in de Nota van zienswijzen opgenomen wijzigingen, heeft vastgesteld.

Inhoud

Voor het buurtschap Lankes (gelegen in zuidoost Uden aan de rondweg bij Volkel) is, in samenwerking met de bewoners, een nieuwe ruimtelijke visie ontwikkeld. Dat was nodig, omdat tot nu toe niet duidelijk was wat wel en niet mag worden ontwikkeld in het gebied. De gemeente beschikt wel over een algemene Omgevingsvisie, maar die biedt onvoldoende handvatten voor een goede afweging op kavelniveau.

In de Visie Lankes is vastgelegd in hoeverre het wenselijk is dat Lankes wordt uitgebreid of verdicht, wat waardevolle elementen en structuren zijn die minimaal behouden moeten blijven en wat er in ruimtelijk opzicht verbeterd kan worden. De visie kan zo dienen als toetsingskader, waarmee de gemeente bouwverzoeken voortaan beter kan beoordelen. Het behoud van de karakteristieke kenmerken van het buurtschap (de identiteit) staat daarbij voorop.

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van de ontwerpvisie zijn door de raad een drietal wijzigingen aangebracht in de tekst van de visie. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de Nota van zienswijzen, behorende bij het vaststellingsbesluit en de visie.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van de Visie Lankes ligt, met alle bijbehorende stukken, vanaf donderdag 26 maart 2020 gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.visielankes.nl.

Inwerkingtreding.

De visie treedt de dag na de bekendmaking in werking. Tegen het besluit tot vaststelling kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer (0413) 281 584.

Uden, 25 maart 2020.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

drs. D. van Deurzen

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven