Verkeersbesluit individuele invalidenparkeerplaats Oostervelden te Bemmel

Logo Lingewaard

 

Zaaknummer: ZS-150047

 

Onderwerp

Individuele invalidenparkeerplaats Oostervelden te Bemmel

 

Bevoegdheid

Burgemeester en wethouders van Lingewaard

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994, en paragraaf 7b van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Lingewaard 2014, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat:

  • Op de hoek van de Dorpsstraat en Oostervelden een appartementencomplex in aanbouw is;

  • Dat een toekomstige bewoner van een appartement in dit complex de gemeente heeft verzocht een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in de openbare ruimte te realiseren;

  • deze bewoner in het bezit is van een gehandicaptenparkeerkaart ‘Bestuurder’;

  • dat parkeerplaatsen achter het appartementencomplex in de toekomst openbaar toegankelijk zijn en de daarmee feitelijk tot de openbare weg behoren;

  • dat de gemeente daardoor het bevoegd gezag is voor het nemen van een beslissing op de aanvraag en voor dit verkeersbesluit;

  • deze bewoner niet kan beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein;

  • deze bewoner een voorkeur heeft opgegeven voor de locatie van dit besluit;

  • de gemeente, gelet op het bovenstaande, op grond van haar vastgestelde ‘Beleid individuele gehandicaptenparkeerplaatsen’ voornemens is aan het verzoek gehoor te geven;

  • het doel van het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is om de gehandicapte inwoner daarvan in staat te stellen een actief en mobiel leven te leiden en daardoor aan het algemeen maatschappelijk verkeer kan deelnemen.

  • de belangen van de mindervalide aanvrager in deze dan ook zwaarder wegen dan die van overige weggebruikers om op deze parkeerplaats te kunnen parkeren.

  •  

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

 

Het is daarom gewenst om op het parkeerterrein achter het appartementencomplex op de hoek van de Dorpsstraat en Oostervelden te Bemmel, een individuele invalidenparkeerplaats in te richten, naast de twee invalidenparkeerplaatsen die al zijn ingepland voor de bewoners van de rolstoeltoegankelijke woningen.

 

  • Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps Gelderland midden, district Betuwe of diens gemandateerde.

  •  

  • De eigenaar van het appartementencomplex (Waardwonen) is benaderd voor overleg. Zij heeft aangegeven akkoord te zijn met dit verkeersbesluit.

 

Besluit

 

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten wij:

 

  • 1.

    op het parkeerterrein achter het appartementencomplex op de hoek van de Dorpsstraat en Oostervelden te Bemmel, een individuele invalidenparkeerplaats in te richten, naast de twee invalidenparkeerplaatsen die al zijn ingepland voor de bewoners van de rolstoeltoegankelijke woningen, door het plaatsen van een bord model E6 van Bijlage 1 van het RVV 1990, voorzien van een onderbord met daarop het kenteken van de aanvrager;

 

Bij dit besluit is een schets van het terrein gevoegd waarop het betreffende parkeervak is aangeduid.

 

Bemmel, 21 maart 2020

 

namens burgemeester en wethouders van Lingewaard,

 

 

T. Pruijn, teammanager Openbare Ruimte en Vastgoed.

 

Bezwaarschrift en voorlopige voorziening

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u bezwaar maken. Dit staat in de Algemene wet bestuursrecht (Awb). U dient dan binnen zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift in te dienen bij het bestuursorgaan, het college van burgemeester en wethouders. U kunt op twee manieren bezwaar maken, per webformulier en per brief.

 

U kunt online bezwaar maken via een webformulier op www.lingewaard.nl. U komt hier via de zoekopdracht ‘bezwaar maken’. Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift is wel een elektronische handtekening nodig (DigiD). Op genoemde website kunt u lezen hoe u online bezwaar kunt maken.

 

U kunt ook nog steeds per brief een bezwaar indienen. In die brief, een bezwaarschrift, zet u in ieder geval het volgende: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van het bezwaar (motivering). U dient het bezwaarschrift ook te ondertekenen met uw handtekening. Deze brief kunt u sturen naar college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

 

Het indienen van een bezwaarschrift kost u geen geld.

 

Het bezwaarschrift stopt de werking van het besluit niet. Om de werking van een besluit tijdelijk te stoppen, dus te laten schorsen, is een beslissing van de Voorzieningenrechter nodig. Er moet wel sprake zijn van een spoedeisend belang. Hiervoor moet u dan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Het adres hiervan is: Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen via de website www.rechtspraak.nl. Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening gebeurt tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift of kort daarna. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen aan de rechtbank.

 

Tegen dit besluit kunnen eventueel ook andere belanghebbenden een bezwaarschrift indienen.

 

 

 

Naar boven