Bestemmingsplan ‘Maastrichterweg 120-128’ (NL.IMRO.0858.BPmaastrichtrwg128-VA02) gewijzigd vastgesteld

Logo Valkenswaard

Bekendmaking artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 9 januari 2020 gedurende zes weken het op 28 november 2019 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Maastrichterweg 120-128’ (NL.IMRO.0858.BPmaastrichtrwg128-VA02) ter inzage ligt.

 

Bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan heeft als doel om een nieuw landgoed aan de Maastrichterweg 120 en 128 te ontwikkelen. Het gaat om een ontwikkeling van circa 11 hectare landgoed waarvan circa 5,5 hectare nieuwe natuur. Het huidige agrarische bedrijf wordt omgezet naar een burgerwoning. De woning aan de Maastrichterweg 128 blijft als zodanig behouden. Er worden twee nieuwe landgoedwoningen toegevoegd.

Tegen het eerder vastgestelde bestemmingsplan ‘Maastrichterweg 120-128’ (26 oktober 2017) is beroep ingediend. Dit beroep is op 3 april 2019 gegrond verklaard. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad opgedragen een nieuw plan vast te stellen. Met inachtneming van de uitspraak van de Afdeling is het bestemmingsplan op de volgende onderdelen aangepast:

- In de regels is een voorwaardelijke verplichting opgenomen, inhoudende dat het gebruik van de gronden en de bebouwing ten behoeve van de bestemming ‘Wonen’ pas is toegestaan nadat de kwaliteitsverbetering van het landschap heeft plaatsgevonden. Ook de toelichting is hierop aangepast.

- In de regels is het begrip ‘hobbymatig agrarisch gebruik’ aangepast, zodat duidelijk is dat het houden van vee enkel op niet bedrijfsmatige wijze mag plaatsvinden. Ook de toelichting is hierop aangepast.

- In de regels is de afwijkingsmogelijkheid voor recreatieve nevenactiviteiten geschrapt.

- In het landgoedinrichtingsplan is een en ander verduidelijkt qua beoogde/omschreven natuurtypen en het bijbehorende beheer.

- In de toelichting is het provinciaal beleid geactualiseerd.

- In de toelichting is de paragraaf over flora en fauna (onderdeel stikstof) aangepast.

 

Terinzagelegging

Deze stukken zijn vanaf 9 januari gedurende 6 weken digitaal te raadplegen op de website www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indien u niet over een computer beschikt, kunt u de plannen gedurende openstellingstijden ook inzien:

- op de digitale schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15;

- via de computers bij de bibliotheek aan De Hofnar 12 in Valkenswaard en bij ontmoetingscentrum De Belleman aan Het Bruninckxdal 2 in Dommelen;

- op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

 

Beroep

Met ingang van 9 januari 2020 kan gedurende zes weken (tot en met 19 februari 2020) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

 

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor degenen die een zienswijze hebben ingediend tegen het oorspronkelijke ontwerpbestemmingsplan en bezwaar hebben tegen de huidige aanpassingen en doorgevoerde wijzigingen.

 

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Valkenswaard, 8 januari 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

drs. A.B.A.M. Ederveen

de burge­meester,

drs. W.J.S.A. Weeterings MBA

 

 

 

Naar boven