Voorontwerpbestemmingsplan ‘Hoofddorp Stadscentrum 1’

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Hoofddorp Stadscentrum 1’ met de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGhfdstadscentr1-A001 ter inzage wordt gelegd. Op dit plan is inspraak mogelijk.

Het plan

Het plangebied omvat twee locaties:

- de locatie raadhuis die globaal wordt begrensd door Burgemeester Van der Willigenlaan, Nieuweweg, Binnenweg, Pieter Verhoogtlaan, Nieuweweg, Burgemeester Pabstlaan, Nieuweweg en Raadhuisplein. Hier wordt de gedeeltelijke dan wel gehele herbouw van het raadhuis en de bouw van appartementen en commerciële voorzieningen mogelijk gemaakt.

- de locatie Binnenweg die globaal wordt begrensd door de Cor van de Meerstraat, het Jaan Dekkerpad, de bebouwing aan de Binnenweg/Nieuweweg en in het westen door water met daar achter de bebouwing aan de Klaas van Reeuwijkstraat. Hier wordt de bouw van een parkeergarage mogelijk gemaakt.

 

Inzien

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl , via de website van de gemeente www.haarlemmermeer.nl/ro en via de website www.stadscentrumhoofddorp.nl .

Ook liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis, Raadhuisplein 1 in Hoofddorp. Deze zijn op werkdagen op afspraak dagelijks in te zien van 9 -17 uur. Voor het inzien van de stukken is het nodig om een afspraak te maken. Dat kan via 0900 – 1852. Het is niet uit te sluiten dat vanwege maatregelen ten aanzien van het coronavirus nadere beperkingen worden gesteld aan het inzien van de stukken op het raadhuis.

De terinzageligging begint op donderdag 26 maart 2020 en duurt zes weken.

Vragen stellen over het voorontwerpbestemmingsplan kan tijdens de periode van terinzageligging via stadscentrumhoofddorp@haarlemmermeer.nl onder vermelding van “bestemmingsplan Hoofddorp Stadscentrum 1”. Antwoorden op deze vragen zijn bedoeld als nadere informatie en uitleg over het plan. De vragen die via dit mailadres worden gesteld worden niet beschouwd als inspraakreactie en worden dus ook niet als inspraakreactie afgewogen. Inspraakreacties kunnen worden ingediend zoals hieronder vermeld.

Op 21 april 2020 is de jaarlijkse informatieavond over het Stadscentrum Hoofddorp gepland in het raadhuis. Door de maatregelen ten aanzien van het coranavirus is onduidelijk of de markt door kan gaan. Als de informatiemarkt op deze datum doorgaat zal hier informatie worden gegeven over het voorontwerpbestemmingsplan ‘Hoofddorp Stadscentrum 1’. Tussen 18 uur en 20 uur kunnen geïnteresseerden binnenlopen. Medewerkers van de gemeente zullen dan aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Als de informatiemarkt verplaatst wordt naar een tijdstip buiten de inspraakperiode, vervalt dit onderdeel van het verstrekken van informatie over het voorontwerpbestemmingsplan.

Inspraak

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder een reactie over het voorontwerpbestemmingsplan zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan de B&W van Haarlemmermeer, postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit in het raadhuis te Hoofddorp (zie hiervoor).

 

Naar boven