Wet geluidhinder

Logo Wierden

 

Hogere grenswaarde vastgesteld voor Rijssensestraat 107

Aan de Rijssensestraat 107 te Wierden ligt een boerenerf, bestaande uit een karakteristieke boerderij en enkele schuren. Initiatiefnemer is voornemens het voormalig agrarische erf om te bouwen naar een woonerf. Zo wordt de voormalige boerderij omgebouwd tot twee woningen en wordt het erf landschappelijk ingepast. Tevens worden enkele schuren gesloopt om het geheel beter in te kunnen passen. Doordat de gewenste ontwikkeling niet mogelijk is binnen het vigerende bestemmingsplan, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.

 

Voor de extra woning is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de voorkeurswaarde van 48 dB voor wegverkeerslawaai op de gevel van de woning wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde wordt echter niet overschreden. Voor vaststelling van het bestemmingsplan zal daarom een hogere grenswaarde voor het wegverkeerslawaai vastgesteld moeten worden.

 

Het college van Burgemeester en wethouders heeft op 17 maart 2020 op grond van de artikelen 4.1 en 4.10 van het Besluit geluidhinder voor de nieuwe woning een hogere grenswaarde vastgesteld. Tegen de ontwerp-beschikking die ter inzage heeft gelegen zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Beroepschrift De beschikking en bijbehorende relevante stukken liggen met ingang van 25 juli 2019 voor een periode van zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis te Wierden. U kunt hier ook een afspraak maken om de stukken buiten de openingstijden in te zien.

 

Gedurende de periode dat de beschikking ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

 

In uw beroepschrift moet staan waarom u het niet eens bent met deze beschikking. Zo mogelijk moet u een afschrift van de beschikking bijvoegen. U kunt uw beroepschrift sturen naar de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Stelt u beroep in? Dan moet u griffierechten betalen. De Raad van State informeert u hierover.

 

Voorlopige voorziening Daarnaast kunnen belanghebbenden de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed -gelet op de betrokken belangen- dat vereist.

Inlichtingen Voor meer informatie over de beschikking kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (telefoon: 0546 580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl)

Naar boven